Karlı Bir İşletme Kurmak Ne Kadar Sürer?

annonesm

Bir iş kurmak isteyen kişilerin en sık sorduğu sorulardan biri karlı bir iş kurmanın ne kadar sürdüğüdür. Bir ayda satış yapmaya başlayıp başlayamayacaklarını veya 3 ayda veya 6 ayda çok fazla kar elde edip etmeyeceklerini bilmek isterler. Cevabı bilmek isteyen sizseniz, iş başarısına ulaşmanın kısayolları olmadığını anlamalısınız.

Bir işletme, sürekli olarak ürün sattığınızda karlı hale gelir. Bazen ilk günden satış yapabilirsiniz ve bu harikadır ancak bir işletmenin karlı olması için sürekli olarak satış yapmanız gerekir. Başarı aslında uzun vadeli bir yaklaşımdır, bu nedenle ürünlerinizi iyileştirmeye ve ürünlerinizi pazarlamaya odaklanmanız gerekir.

Aslında bu forumda oldukça yeniyim, bende fikirlerimi ve tecrübemi aktarmak isterim, geçen yıl boyunca çok şey öğrendim. İşime başladığımda hızlı kar elde edebileceğimi düşündüm ama kısa sürede tutarlılığın anahtar olduğunu fark ettim. Sağlam bir stratejiye yatırım yaptım ve işleri kolaylaştırmama yardımcı olan hepsi bir arada bir başlangıç platformu kullanmak da dahil olmak üzere doğru araçlara para yatırdım.

Hızlı para kazanmakla ilgili değildi, bir temel oluşturmakla ilgiliydi. Elbette, erken dönemde biraz gelir elde ettim ama pazarlamamı gerçekten geliştirip büyümeye yatırım yapana kadar işler yoluna girmedi. Faydalı bulduğum bir şey, nakit akışı sıkışık olduğunda işleri canlandırmaya yardımcı olmak için yatırım fonlarına bakmaktı. Ama sabır gerçekten de oyunun adıdır.

Başarıya değer her şey her zaman çok zaman alacaktır ve buna kârla sonuçlanan bir iş kurmak da dahildir.

Hızlı bir şekilde kâr elde etmeyi bekleyerek bir işe girerseniz, kesinlikle başarısız olacak ve hayal kırıklığına uğrayacaksınız.

İşletmenin nişine bağlı olarak, 6 aydan 2 - 3 yıla kadar sürebilir diyebilirim.

Kârlı bir işletme kurmak, sektöre, iş modeline ve uygulamaya bağlı olarak genellikle 2-5 yıl sürer. Hizmet tabanlı işletmeler daha hızlı kâr elde edebilirken, ürün tabanlı veya teknoloji girişimleri daha uzun sürebilir. Başarı, büyümeyi sürdürmek ve erken zorlukların üstesinden gelmek için güçlü bir strateji, pazar talebi, ısrarcılık ve finansal yönetim gerektirir.

Uzun vade ve sabırlı olmanız lazım, sabır bu işin anahtarıdır. Sabırlı olur sağlam adımlar atarsanız ileriyi görebilir ona göre hareket edebilirsiniz.

Hacı istikrar ve kararlılık azim gerektirir, piyasaları sürekli takip edip yenilikler sunmak gerekir.

TechSosyal Blog Yazıları