Rtx 4070'de büyük ölçüde düşük performans

cukurova

Bilgisayarlar hakkında fazla bir şey bilmiyorum ama bu aptal bilgisayarı düzeltmek için çok şey öğrendim ama hala sorunları var. Minecraft ve Beamng gibi oyunlarda GPU'm pek kullanılmıyor ve GPU çalışmak zorunda kaldığında düşük fps alıyorum 1080p'de 50 fps.

Özellikler:
i5 13600kf
rtx 4070
gigabyte z790ud ax wifi
kingston fury beast 2x16 ddr5 5600mhz
kingston fury renegade 1tb 7gb/s ssd
aorus p gm 750w

Düzeltmek için yaptıklarım şunlar, Windows'u yeniden yükledim sürücüleri ddu ile güncelledim ve yeniden yükledim xmp'yi açtım sıcaklıkları kontrol ettim kıyaslama yaptım.

Bu soruna bir çözüm olduğunu bile sanmıyorum.

Bazı oyunlar belirli grafik kartları için optimize edilmemiştir. İronik olarak, yeni, daha hızlı kartlarda eski, daha yavaş olanlardan daha kötü çalışabilirler. Ekran kartının veya oyun ayarlarının performans modlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

4070 gibi güçlü bir PC'niz varsa, özellikle de öncelikli olarak shader kullanmak istiyorsanız, Optifine'den Iris moduna geçmek genellikle önerilir, çünkü Iris genellikle shader'larla daha iyi performans sağlarken Optifine'in diğer özelliklerinin çoğunu korur ve özellikle karmaşık ortamlarda size önemli bir FPS artışı sağlayabilir.