Ses çubuğu masaüstünden kaldırılamıyor

my-doganalp

Merhaba, bilgisayarımı başlattım ve birdenbire bu çubuk masaüstümde beliriyor. Neden olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Üzerine tıklarsam, 0-100 arasında çalışıyor gibi görünüyor. Belki bir önbellek temizleyici düşündüm ama bir tane yüklemedim. Başlatılan uygulamalarda veya görev yöneticisinde hiçbir şey görünmüyor.

Ses çubuğu masaüstünden kaldırılamıyor

Merhaba, bu bir ses kaydırıcısı gibi görünüyor.

Bu genellikle bir medya tuşu veya tuş kombinasyonu kullanılıyorsa görüntülenir ses seviyesini ayarlamak için klavyenizde bunu işaretlemiş olabilirsiniz.

Bazı 3. taraf programların bunu gösterme veya göstermeme seçenekleri vardır.

Genellikle bu, Klavyenizdeki Tuşlar aracılığıyla ses seviyesini ayarladığınızda görünür. Birkaç saniye sonra otomatik olarak gizlenir. Ayrıca, PC'nizi yeniden başlatmak bunu düzeltmeliydi. Ekranda hala nasıl ayakta durduğu belli değil. Sonra hatırla PC'nizde herhangi bir değişiklik yapmak buna neden oldu. Varsa, sorunu çözüp çözmediğini görmek için bu değişiklikleri geri almayı deneyin.

Ayrıca, bu soruna herhangi bir kötü amaçlı yazılım veya virüsün neden olup olmadığını görmek için Windows Defender veya mevcut herhangi bir Virüsten Koruma yazılımı ile tam bir sistem taraması yapın. Bazen bozuk veya arızalı ses sürücüsü de bu tür davranışlara neden olur. Sorun olması durumunda ise hala görünüyorsa, aşağıdaki adımları deneyin.

a) Windows tuşu + R tuşlarına basarak çalıştırma komutunu açın ve "devmgmt.msc" (tırnak işaretleri olmadan) yazın ve Enter'a basın.

b) Ses, video ve oyun denetleyicilerini belirleyin ve genişletin.

c) High Definition Audio Device sürücüsüne sağ tıklayın ve Devre Dışı Bırakı seçin. Bir seçenek belirlemeniz istendiğinde, Tamam'ı tıklatın. Pencereyi kapatın, geri dönün ve yeniden etkinleştirmeyi deneyin. Şimdi sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

d). Varsa, High Definition Audio Device sürücüsüne sağ tıklayın ve Kaldır seçin, ardından sistemi yeniden başlatın ve sistemin sürücüyü Başlat'ta otomatik olarak yüklemesine izin verin. Sorunu çözüp çözmediğini kontrol edin ve görün.

Daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa bizi haberdar edin.

TechSosyal Blog Yazıları

Trend Konular