Windwos Vista 64bit SP2 Türkçe Bulamıyorum Diyenler

By_KuŞ 

techsosyal.com
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
Windows Vista ISO dosyası, Windows Vista işletim sisteminin bir disk görüntüsüdür. Bu dosya, bir DVD veya USB sürücüsüne yazılarak Windows Vista kurulum medyası oluşturmak için kullanılır. ISO dosyası, işletim sisteminin tüm kurulum dosyalarını içerir ve yeni bir bilgisayara Windows Vista yüklemek veya mevcut bir kurulumu onarmak için kullanılabilir.

Windows Vista ISO'sunu Nereden Edinebilirsiniz?

Microsoft, Windows Vista için resmi indirme bağlantıları sunmamaktadır. Bunun nedeni, Windows Vista'nın artık desteklenmemesi ve yeni işletim sistemlerinin (Windows 7, 8, 10 ve 11 gibi) piyasaya sürülmesidir. Ancak, güvenilir üçüncü taraf web sitelerinden veya torrent sitelerinden Windows Vista ISO dosyalarını bulabilirsiniz. Bu kaynaklardan dosya indirirken dikkatli olmanız ve güvenilir kaynakları tercih etmeniz önemlidir. Aksi takdirde, kötü amaçlı yazılımlar içeren ISO dosyaları indirebilirsiniz.

Windows Vista ISO'sunu Nasıl Kullanabilirsiniz?

Windows Vista ISO dosyasını kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. ISO dosyasını indirin: Güvenilir bir kaynaktan Windows Vista ISO dosyasını indirin.
  2. Bir DVD veya USB sürücüsüne yazın: İndirdiğiniz ISO dosyasını bir DVD'ye yazmak için bir DVD yazma programı (örneğin, ImgBurn veya CDBurnerXP) kullanabilirsiniz. USB sürücüsüne yazmak için ise Rufus veya Windows USB/DVD Download Tool gibi araçlar kullanabilirsiniz.
  3. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarından önyükleme sırasını değiştirin: Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girerek (genellikle bilgisayar açılırken DEL veya F2 tuşuna basarak) önyükleme sırasını DVD sürücüsü veya USB sürücüsü olarak değiştirin.
  4. Windows Vista kurulumunu başlatın: Bilgisayarınız yeniden başladığında, Windows Vista kurulumu otomatik olarak başlayacaktır. Kurulum adımlarını izleyerek Windows Vista'yı bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
Önemli Notlar:

• Windows Vista artık Microsoft tarafından desteklenmemektedir. Bu nedenle, güvenlik güncellemeleri almaz ve güvenlik açıkları içerebilir. Bu nedenle, Windows Vista kullanmanız önerilmez. Bunun yerine, desteklenen bir Windows sürümüne (Windows 10 veya 11 gibi) yükseltmeniz tavsiye edilir.
  • Windows Vista ISO dosyalarını indirirken ve kullanırken dikkatli olmanız ve güvenilir kaynakları tercih etmeniz önemlidir.
  • Windows Vista kurulumu için bir ürün anahtarına ihtiyacınız olacaktır. Eğer bir ürün anahtarınız yoksa, Windows Vista'yı etkinleştiremezsiniz.

TechSosyal Blog Yazıları