Merhaba herkese,
5 sayfalık gönderiyi kontrol ettim ancak doğrudan sorunumla ilgili herhangi bir şey bulamadım, bu yüzden sorunum şu,
DHCP'nin IPv4 Adresini, Alt Ağ Maskesi Adresini ve DNS Sunucu Adreslerini otomatik olarak atamasına izin verirken, Yerel Özel Ağ-LAN'ın dışında olan adresler oluşturur ki bu normalde şu şekilde olur:
IPv4 Adresi: Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0 ve
Varsayılan Ağ Geçidi: 192.168.1.1 ile
192.168.1.xxx.
DNS Sunucuları: 192.168.1.1 veya 1.1.1.1
Yukarıda listelenen adresleri manuel olarak
ayarlarsam, Özel LAN'a bağlantı alıyorum ancak "DNS sunucusuna ulaşılamıyor" hatasıyla internet bağlantısı yok. Ağ kalitesi düşük olabilir." veya "Yerel ağ bağlantısı iyi, internet bağlantısı yok."
Yapılan İşlemler:
- Ethernet Kablosunu (C6) her iki ucundan yeniden bağlayarak kontrol edin, başka bir kablo kullanımı Yönlendiriciyi yeniden başlatma Bilgisayarı yeniden başlatma.
Anti-Virus'ü (RE Tam Tarama) çalıştırdı, tehdit bulunamadı
- Realtek Ağ Bağdaştırıcısını Aygıt Yöneticisi'nden Devre Dışı Bıraktı/Yeniden Etkinleştirdi. Windows Ağ Sorun Gidericisini Çalıştırdı (Bağdaştırıcıyı Yeniden Başlattı), değişiklik yok İnternet Hız Testi Çalıştırdı (Ookla Hız Testi: 320Mb/s aşağı, 22Mb/s yukarı)
- Realtek Adaptör Sürücüsü Realtek'in En Son Sürücüsüyle Güncellendi
- Windows Güncellemelerini Kontrol Ettim.
Komut İsteminden Yönetici olarak Şu komutları çalıştırdım.
>ipconfig / all (adresleri ve hizmetleri kontrol etmek için)
>netsh winsock sıfırlama, >netsh int ip reset
>ipconfig/release (bağdaştırıcı durumuna izin verilmez)
>ipconfig/renew (bağdaştırıcı durumuna izin verilmez)
>ipconfig/flushdns (başarılı)
>netsh arabirimi ip set adresi "Ethernet" dhcp, girin (bu, farklı ağ adreslerine geri döner)
>sfc /scannow (bozuk dosya bulunamadı)
>DISM /çevrimiçi /temizleme-görüntüsü /CheckHealth
- Ağ ile Güvenli Mod'da önyüklendi ve Firefox, Edge ve Chrome'u çalıştırdı, ancak hala İnternet bağlantısı yok.
Bunun Windows ortamını ortadan kaldırdığına ve neredeyse kesinlikle harici bir varlığın bir şekilde iş başında olduğu anlamına geldiğine inanıyorum.
Sistem Bilgisi:
Windows 11 Pro(24H2), ASUS Z590-P Ana Kart ve Intel i5-11600K, 3.9G, 11.Nesil CPU RAM: 64GB, ISP Yönlendirici: Altice 47264, Çift Bant
5 sayfalık gönderiyi kontrol ettim ancak doğrudan sorunumla ilgili herhangi bir şey bulamadım, bu yüzden sorunum şu,
DHCP'nin IPv4 Adresini, Alt Ağ Maskesi Adresini ve DNS Sunucu Adreslerini otomatik olarak atamasına izin verirken, Yerel Özel Ağ-LAN'ın dışında olan adresler oluşturur ki bu normalde şu şekilde olur:
IPv4 Adresi: Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0 ve
Varsayılan Ağ Geçidi: 192.168.1.1 ile
192.168.1.xxx.
DNS Sunucuları: 192.168.1.1 veya 1.1.1.1
Yukarıda listelenen adresleri manuel olarak
ayarlarsam, Özel LAN'a bağlantı alıyorum ancak "DNS sunucusuna ulaşılamıyor" hatasıyla internet bağlantısı yok. Ağ kalitesi düşük olabilir." veya "Yerel ağ bağlantısı iyi, internet bağlantısı yok."
Yapılan İşlemler:
- Ethernet Kablosunu (C6) her iki ucundan yeniden bağlayarak kontrol edin, başka bir kablo kullanımı Yönlendiriciyi yeniden başlatma Bilgisayarı yeniden başlatma.
Anti-Virus'ü (RE Tam Tarama) çalıştırdı, tehdit bulunamadı
- Realtek Ağ Bağdaştırıcısını Aygıt Yöneticisi'nden Devre Dışı Bıraktı/Yeniden Etkinleştirdi. Windows Ağ Sorun Gidericisini Çalıştırdı (Bağdaştırıcıyı Yeniden Başlattı), değişiklik yok İnternet Hız Testi Çalıştırdı (Ookla Hız Testi: 320Mb/s aşağı, 22Mb/s yukarı)
- Realtek Adaptör Sürücüsü Realtek'in En Son Sürücüsüyle Güncellendi
- Windows Güncellemelerini Kontrol Ettim.
Komut İsteminden Yönetici olarak Şu komutları çalıştırdım.
>ipconfig / all (adresleri ve hizmetleri kontrol etmek için)
>netsh winsock sıfırlama, >netsh int ip reset
>ipconfig/release (bağdaştırıcı durumuna izin verilmez)
>ipconfig/renew (bağdaştırıcı durumuna izin verilmez)
>ipconfig/flushdns (başarılı)
>netsh arabirimi ip set adresi "Ethernet" dhcp, girin (bu, farklı ağ adreslerine geri döner)
>sfc /scannow (bozuk dosya bulunamadı)
>DISM /çevrimiçi /temizleme-görüntüsü /CheckHealth
- Ağ ile Güvenli Mod'da önyüklendi ve Firefox, Edge ve Chrome'u çalıştırdı, ancak hala İnternet bağlantısı yok.
Bunun Windows ortamını ortadan kaldırdığına ve neredeyse kesinlikle harici bir varlığın bir şekilde iş başında olduğu anlamına geldiğine inanıyorum.
Sistem Bilgisi:
Windows 11 Pro(24H2), ASUS Z590-P Ana Kart ve Intel i5-11600K, 3.9G, 11.Nesil CPU RAM: 64GB, ISP Yönlendirici: Altice 47264, Çift Bant