Acer Aspire 5 dizüstü bilgisayarım şarj olmuyor

REshit

Mehaba arkadaşlar,

Acer Aspire 5 şarj olmuyor, Dizüstü bilgisayarımda çalışıyorum. Şarj olmuyor. Güç kablom ve DC jakım çalışıyor ve karta 19V var. DC jakından sonra gördüğüm ilk bileşen küçük beyaz bir sigorta gibi görünüyor. Sigortanın giriş tarafı toprağa süreklilik gösteriyor. Sigortanın sürekliliği yok, bu yüzden atmış. Pozitif çıkıştaki siyah kablo ve sigorta girişindeki kırmızı kablo ile DC jakından sürekliliği test ettiğimde yaklaşık 0,644 ohm direnç elde ediyorum. Kabloları değiştirdiğimde açık devreye geçiyor. Sigortadan önce bir sorunum var gibi görünüyor ama orada bir bileşen göremiyorum. Kartın diğer tarafında bir diyot veya başka bir şey olabilir mi?

Takılı ve çalışır durumdayken kullanıyorsanız, açılmamış olmasına rağmen, DC girişi size gördüğünüz 0,644Ω'u veriyor olabilir ve gördüğünüz direnç aynı zamanda problarınızın ve uçlarınızın direncidir. DC girişinden jakı çıkarın ve tekrar kontrol edin. Sigorta attığından kısa devre olup olmadığını görmek için sigortanın diğer tarafına topraktan kontrol edin. Sigortanın bilgisayar tarafındaki bir kısa devre sigortayı attırır. DC girişindeki bir kısa devre sigortayı attırmaz.

Çoğu üretici ayrıca bileşenleri Sigorta için F, Kapasitör için C, Direnç için R kullanarak ve bir sayı ekleyerek yer belirleyicisiyle işaretler. Sigorta olduğunu söylediğiniz bu beyaz şey, herhangi bir şans eseri bir C ile karakterize edilmiş mi? Küçük ve dikdörtgen mi? Üzerinde çalıştığınız kart alanının güzel ve net bir fotoğrafını çekebilir misiniz? Konuştuğumuz şey hakkında iyi bir fikir edinmek için olabildiğince yakın.

Haklısınız, beyaz çapraz bileşenin sigorta olup olmadığından emin değilim. Üzerinde veya çevresinde herhangi bir harf göremiyorum. Sağ alt tarafta toprağa sürekliliği var ve sol üst tarafta toprağa sürekliliği yok. Direnç okuması, sigorta olduğuna inanılan şeyin sağ alt kısmına DC girişindendir. Sol üstte direnç okuması yok. Tüm soruları cevapladım mı?

kartgoruntu.webp

Dizüstü bilgisayarınız AC adaptörüyle çalışıyor ancak şarj olmuyorsa, ya pil arızalanmıştır ya da pil şarj devresi arızalanmıştır. Giriş güç sigortası atmışsa, dizüstü bilgisayarı AC adaptörünü kullanarak çalıştıramazsınız. Bu yüzden bir devre şemasına ihtiyacınız olduğunu söyledim. O beyaz bileşen bir koruma diyotu olabilir. Aslında, anakartta bir diyot simgesi görebileceğimi düşünüyorum ancak resimden anlamak zor. Anakart onarımı hakkında birkaç iyi YouTube kanalı var. Çalışan bir bilgisayarınız olduğundan, ne işe yaradıklarından emin olmadığınız bileşenleri değiştirmeye çalışmaktansa, neye dikkat etmeniz gerektiğini anlayana kadar birkaçını izleyin.

TechSosyal Blog Yazıları