Dizüstü Bilgisayarım Çok Isınıyor Yüksek Sıcaklık?

herbalantalya

DİZÜSTÜ BİLGİSAYARIMDA YÜKSEK SICAKLIK​

İyi arkadaş selamlar, Dell Precision 7510, Core i7 işlemci, AMD 2GB ekran kartım var, başıma gelen sorun en fazla 7 günde bir bilgisayarın kapanmaya başlaması ve bunun sebebinin işlemcinin yüksek sıcaklıkları olması, fanlar iyi çalışıyor ancak termal macunun eridiğini ve iletkenliğini kaybettiğini fark ettim ve her 7 günde bir bakım yapıyorum, termal macunu tekrar değiştiriyorum ve birkaç gün sonra aynı şey oluyor. Isı emiciyi çıkardığınızda termal macunun nasıl göründüğüne dair bir resim ekledim. İşaretli kutuda termal macunun nasıl eridiğini görebilirsiniz, bu yüzden daha sonra iletkenliğini kaybeder. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz yoksa başka bir bilgisayar almam gerekip gerekmediğini bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• termal-macun-diziustu.webp
    termal-macun-diziustu.webp
    116.3 KB · Görüntüleme: 54
  • termal-macun-diziustu1.webp
    termal-macun-diziustu1.webp
    112.2 KB · Görüntüleme: 9
Merhaba, aşırı ısınma sorunlarının derhal ele alınmadığı takdirde ciddi hasara yol açabileceğini görüyorum. Kullanıcı, fanın sorunsuz çalışmasına rağmen, sürekli yüksek sıcaklık ve termal macunun erimesinin kapanmanın başlıca nedeni olduğunu belirtmiştir. Eğer bu durum düzelmezse yeni bir dizüstü bilgisayar satın almayı düşünebilirsiniz. Belki kullandığınız macun çok yoğun değildir ve daha kolay hareket ediyordur. Ya daha kaliteli bir tane satın alın ya da katı termal pedlerin sizin için uygun olup olmadığına bakın.

Merhaba arkadaşım, selamlar. @By_KuŞ un cevabına ek olarak Dell Precision 7510'unuzda yaşadığınız sorunun işlemcinin aşırı ısınmasıyla ilgili olduğu ve termal macunun bu kadar çabuk bozulmasının normal olmadığı anlaşılıyor. Kaliteli termal macun her hafta değiştirilmesine gerek kalmadan aylarca hatta yıllarca dayanabilir. Sıvı metal bileşikleri gibi daha yüksek kaliteli bir termal macun(uygulamada daha fazla dikkat gerektirse de yüksek performanslı bir macun denemenizi öneririm. Ayrıca işlemci üzerindeki soğutucunun basıncını da kontrol edin, çünkü iyi temas etmezse termal macun kayabilir ve etkisi azalabilir. Sorun devam ederse, dizüstü bilgisayarın iç havalandırmasının yeterli olup olmadığını ve hava akışının toz nedeniyle engellenip engellenmediğini kontrol edin. Bazı durumlarda soğutma sistemini değiştirmek faydalı olabilir.

TechSosyal Blog Yazıları