baturyurk
Merhaba, Benim bir Ender 3 Pro'm var ve şu sorunla karşı karşıyayım, 1.9mm beklenen yüksekliği olan bir parça yapıyorum, ancak yazdırdığımda 1.5mm yüksekliğinde oluyor, yani %20'den fazlası eksik oluyor. Parçanın ne olduğu düşünüldüğünde, daha kısa olması beni gerçekten rahatsız etmiyor, en büyük sorun, yeterince yükseğe gitmezse, filamentin o alanın her tarafına toplanması ve yüzeyin aşırı pürüzlü ve düzensiz bir his bırakması. Şimdi yüksekliği 70mm olması gereken başka bir rakam koyduğumda 70.2mm çıkıyor, yani bu sefer sadece %0.28'lik bir FAZLALIK oluyor.
Bunun bir anlamı olduğunu pek anlamıyorum. Z eksenindeki adımlar yanlış kalibre edilmişse ve diyelim ki %1'lik bir aşımı oluşturuyorsa, bu aşımın tüm parçalar için sabit olması gerekmez mi?
Düşük yüksekliklerde Z ekseninin çok az yükseldiği, yüksek yüksekliklerde ise Z ekseninin oldukça iyi adapte olduğu görülmektedir. Peki bu neden oluyor? Aynı Z eksenini ve eksantriklerini, motor adımlarını kalibre etmeyi daha önce denedim. Teşekkür ederim
Bunun bir anlamı olduğunu pek anlamıyorum. Z eksenindeki adımlar yanlış kalibre edilmişse ve diyelim ki %1'lik bir aşımı oluşturuyorsa, bu aşımın tüm parçalar için sabit olması gerekmez mi?
Düşük yüksekliklerde Z ekseninin çok az yükseldiği, yüksek yüksekliklerde ise Z ekseninin oldukça iyi adapte olduğu görülmektedir. Peki bu neden oluyor? Aynı Z eksenini ve eksantriklerini, motor adımlarını kalibre etmeyi daha önce denedim. Teşekkür ederim