Enter tuşu sürekli olarak kendi kendine basıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Parlar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Parlar

İyi günler arkadaşlar, Lenovo notebook'umda bir sorun var. Bilgisayar sanki kendi kendine işlem yapıyormuş gibi görünüyor. Konuyu dikkatle incelediğimde, sanki Enter tuşuna sürekli basılıyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor gibi geldi bana.

Birkaç hariç tutma denemesi yaptım:
- başlangıçta farenin kendiliğinden tıkladığını düşündüm, bu yüzden izleme dörtgenini hariç tuttum ve harici bir USB fare taktım: hiçbir şey değişmedi
- sonra sürekli basılanın enter tuşu olduğunu anladım çünkü Not Defteri'ni açarken sonsuz satırlar göndermeye başlıyor
- sonra harici bir USB klavye ile denedim: burada da hiçbir şey değişmedi çünkü dizüstü bilgisayarın dahili klavyesini nasıl hariç tutacağımı bilmiyorum
- malwarebytes ile tarama yapmayı başardım: hiçbir tehdit algılanmadı
- kurtarma modunu başlattım ve garip olan şey burada da enter tuşuna sürekli basılması, bu yüzden önerilen seçeneklerden neredeyse hiçbirini yapmak imkansızdı

Sadece bunları yapmak için 2 saatimi kaybettim, çünkü sürekli enter tuşunun etkin olmasıyla bunun hiç de kolay olmadığını anlıyorsunuz.

Sizce ne olabilir? Şu anda mekanik bir sorun olma ihtimali yüksek, özellikle de bunu recovery modunda bile yaptığı için.
Yarın canlı Ubuntu'yu başlatıp orada da aynı şeyi yapıp yapmadığını görmek istiyorum.
Başka hangi testleri yaptırmamı önerirsiniz?

Teşekkür ederim

Büyük ihtimal tuş takılı kalmış olabilir gözünüzden kaçan bir cisim tuşun alt kısmında yer etmiş olabilir.

Aklınıza uydum parçaladım laptopu :D iyi ki fotoğrafladım sökerken yoksa geri toplayamazdım enter tuşunun altına bir parça sıkışmış tüm tuşları söktüm sonra temizledim hepsini düzeldi dün geceden beri onunla uğraşır haldeyim, netice olarak çalışıyor artık.

TechSosyal Blog Yazıları