Gmail, Android akıllı telefonlarda kimlik avı bağlantılarını açıyor

Umudb

Herkese merhaba, akıllı telefonumla ilgili küçük bir aksilik yaşadım ve sizden yardım istemek istedim. Gmail hesabıma bir kimlik avı e-postası aldım ancak bunun otomatik olarak spam olarak sınıflandırıldığını fark ettim. Android cihazımdan spam bildirmek ve göndereni engellemek istiyordum. Bunu yaptığımda, Gmail uygulaması otomatik olarak bana siteyi açmak isteyip istemediğimi sordu muhtemelen hayali bir haber bülteninden aboneliğimi iptal etmek için ve aptalca bir şekilde "evet"e tıkladım, telefon elimden kayıyordu. Sonra, yine Gmail üzerinden bir web sayfası açıldı, ancak ulaşılamıyordu. Sizce risk aldım mı? Daha güvenli olmak için yapabileceğim bir şey var mı? bu durumlarda "evet"e tıklamamak dışında.

Merhaba @Umudb ama bence hiçbir şeyi riske atmıyorsun. Benim de başıma yine şüpheli e-postaları yanlışlıkla açmamı isteyen mail geldi ama bağlantıları açmama rağmen hiçbir şey olmadı. Sorun, aptalca gidip veri girdiğinizde ortaya çıkıyor.

Gördüğünüz gibi Gmail çeşitli e-postaları filtrelemeye ve Spam'a koymaya başladı bile, bırakın onları, kendileri silinirler.

Merhaba @Umudb ama bence hiçbir şeyi riske atmıyorsun. Benim de başıma yine şüpheli e-postaları yanlışlıkla açmamı isteyen mail geldi ama bağlantıları açmama rağmen hiçbir şey olmadı. Sorun, aptalca gidip veri girdiğinizde ortaya çıkıyor.

Gördüğünüz gibi Gmail çeşitli e-postaları filtrelemeye ve Spam'a koymaya başladı bile, bırakın onları, kendileri silinirler.

Cevabınız için çok teşekkür ederim! Bu durumda e-postayı Spam'da olmadığı için girmiştim ve bunu manuel olarak yapmak istedim, sizi başka bağlantılara yönlendiren bir Gmail fonksiyonu olduğunu bilmiyordum. Neyse ki sadece bir link açtım ve hiçbir şey girmedim, hatta sayfa bile yüklenmedi. Tipik "sayfa mevcut değil" ekranı belirdi.

TechSosyal Blog Yazıları