Google Gemma 3 Tanıtıyor

By_KuŞ 

techsosyal.com
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi

Gemma 3, yapay zeka etkileşiminin yeni bir döneminin kapılarını açıyor.

Google Gemma 3

Vizyon ve dili kusursuz bir şekilde entegre ederek, büyük miktarda bilgiyi (128k token'a kadar) işleyerek ve 140'tan fazla dili anlayarak Gemma 3, geliştiricilerin ve işletmelerin gerçekten küresel ve bağlamsal olarak farkında uygulamalar oluşturmasını sağlar. Yapılandırılmış çıktılar ve işlev çağrılarıyla birleştirilmiş gelişmiş muhakeme, matematik ve sohbet yetenekleri, karmaşık görevleri kolaylaştırır ve inovasyonu yönlendirir. 1 milyardan 27 milyara kadar parametreye sahip modeller ve hem önceden eğitilmiş hem de talimata göre ayarlanmış seçeneklerle Gemma 3, benzersiz bir esneklik sunarak yapay zeka çözümlerini özel ihtiyaçlarınıza ve alanlarınıza göre uyarlamanıza, geliştirmeyi hızlandırmanıza ve etkiyi en üst düzeye çıkarmanıza olanak tanır.

Gemma nasıl inşa edildi?​

Gemma'nın ön eğitim ve eğitim sonrası süreçleri, damıtma, takviyeli öğrenme ve model birleştirmenin bir kombinasyonu kullanılarak optimize edildi. Bu yaklaşım, matematik, kodlama ve talimat takibinde gelişmiş performansla sonuçlanır. Gemma 3, 140'tan fazla dil için daha iyi çok dilli destek için yeni bir belirteçleyici kullanır ve JAX Çerçevesi kullanılarak Google TPU'larında 1B için 2T belirteç, 4B için 4T, 12B için 12T ve 27B için 14T belirteç üzerinde eğitildi.

Eğitim sonrası için Gemma 3 4 bileşen kullanır.
  • Daha büyük bir talimat modelinden Gemma 3 önceden eğitilmiş kontrol noktalarına damıtma.
  • Model tahminlerini insan tercihleriyle uyumlu hale getirmek için İnsan Geri Bildiriminden Güçlendirmeli Öğrenme (RLHF).
  • Matematiksel muhakemeyi geliştirmek için Makine Geri Bildiriminden Güçlendirmeli Öğrenme (RLMF).
  • Kodlama yeteneklerini geliştirmek için Yürütme Geri Bildiriminden (RLEF) Güçlendirmeli Öğrenme.
Bu güncellemeler, modelin matematiğini, kodlamasını ve talimat izleme yeteneklerini önemli ölçüde iyileştirerek, LMArena'da 1338 puanla en iyi açık kompakt model olmasını sağladı.

Google Gemma 3 Tanıtıyor

Daha fazla ayrıntı için: https://developers.googleblog.com/en/introducing-gemma3/

Son düzenleme:

TechSosyal Blog Yazıları