i5-14600KF ve RTX 3060 Ti sistemde Valorant'ta gecikme neden olur?

Ugursever

Arkadaşlar merhaba, bu sistemde Valorant'ta ideal gecikme süresi ne olmalıdır? Benim değerlerim normal mi i5-14600KF ve RTX 3060 Ti sistem Valorant için gecikme neden olabilir. Valorant'ta i5-14600KF ve RTX 3060 Ti sistemde gecikmeyi nasıl azaltabilirim. Sürücü güncellemeleri, BIOS ayarları veya oyun içi optimizasyonlar gecikmeyi çözer mi? İnternet bağlantım gecikmeye sebep oluyor olabilir mi ve nasıl kontrol edebilirim. Bu sistemle Valorant'ta gecikme yaşayan başka kullanıcılar var mı? Çözüm önerileri nelerdir. Benzer donanımlara sahip sistemlerde Valorant performansı nasıl, i5-14600KF ve RTX 3060 Ti sistemde Valorant oynarken gecikme sorunu yaşayanlar, hangi ayarlarla en iyi performansı elde etti. Konu hakkında fikirlernizi ve önerilerinizi dikkate alarak müdahale etmeyi düşünüyorum.

Gecikme (lag), donanım, yazılım, internet bağlantısı ve oyun sunucularından kaynaklanabilir. Sürücülerin güncel olması, oyun içi ayarların optimize edilmesi ve internet bağlantısının kontrol edilmesi önemlidir. Valorant gibi online oyunlarda gecikme sorunu çok sık yaşanmaktadır. Bu sistem, Valorant gibi oyunlar için genel olarak yeterli bir sistemdir. Bu yüzden sorun büyük ihtimalle yazılımsal veya internet bağlantısından kaynaklanıyordur. Oyun esnasında arka planda çalışan uygulamalar, gecikmeye sebep olabilir. Monitörünüzün tepkime süresi gecikme sorununa sebep olabilir. Bu önerileri gözden geçir @Ugursever oyun için en son güncellemeleri yüklediysen donanım olarak sorun olmayacağını düşünüyorum. Fakat Wi-Fi ile bağlanıyorsan bağlanma Etherneti kullanmanı tavsiye ederim.

Valorant gibi çevrimiçi oyunlarda gecikmenin en yaygın nedeni yüksek pingdir. Ping, bilgisayarınız ile oyun sunucusu arasındaki iletişim süresini ölçer. Yüksek ping, oyunun gecikmeli tepki vermesine neden olur. Valorant'ın grafik ayarlarını çok yüksekte tutmak, sisteminizi zorlayabilir ve gecikmeye neden olabilir.

TechSosyal Blog Yazıları