Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tüm zamanların en iyi aksiyon filmleri kesinlikle değil. İlk 3'ü keyifliydi ama dördüncüyü bitiremedim, dövüş sahneleri uzun ve monotondu. Burada iş yönetmenin yeteneğine kalıyor. Kill Bill sahnesi yarım saat bile sürse sıkıcı olmazdı.
Keanu Reeves'in bir aktör olarak karizması eşsizdir. Tamam, John Wick kasıtlı olarak abartılmış bir karakter, belki yenilmezliği de can sıkıcı olabilir, ben onu bir karakter olarak gerçekten iradesi nedeniyle takdir ediyorum, ancak dizide başka ilginç karakterler de yer alıyor, onun etrafında yaratılan suikastçılar dünyası oldukça ilgi çekici ve başka yan ürünlerin yaratılmasına da olanak sağlıyor.
Bakın ben de Marvel filmlerinden bıktım, ya siz çabalayın ya da ben bu sefer sonsuza dek vazgeçeyim, çünkü çok az istisna dışında hepsi aynı kalıpla yapılmış. Fakat görüyorsunuz, aksiyon filmleri Marvel Sinematik filmleri gibi değil, çünkü basit hikayeleri olsa bile hepsinin kendine has bir kişiliği var, örneğin, John Wick, diyelim ki Hızlı ve Öfkeli'den çok farklıdır veya Görevimiz Tehlike 007'den farklıdır. Ama en azından kahramanların her zaman kendine özgü özellikleri olduğu 80'ler ve 90'ların eski aksiyon filmlerinden de bahsedebilirim.
Sylvester Stallone genellikle toplumun dışında kalmış kahramanları veya toplumun kenarlarındaki kişileri canlandırır, Arnold Schwarzenegger kişisel nedenlerle savaşan ve gerçek adalet için savaşmayan kahramanları canlandırır, Bruce Willis diğerlerinden daha insan ve daha zayıf olan kahramanları canlandırır, Steven Seagal tek başına kazanmayan, ancak arkadaş ve meslektaş edinmek zorunda kalan ve hatta diğer suçlularla uzlaşmaya zorlanan kahramanları canlandırır, vb. Yani izlediğiniz herhangi bir aksiyon filminde, mümkün olduğunca çok sayıda karakteri tanıtmayı düşünen ve bu yüzden de sonu hep aynı olan hikayeyi basitleştirmek zorunda kalan birçok süper kahraman filminden farklı olarak, hepsinin aynı olma riski asla yoktur.
Hepsini izledim, hepsi iyi aksiyon filmleri ama tüm zamanların en iyileri diyemem. Onları beğendim ama Hızlı ve Öfkeli serisini artık izlemememin sebebi ile aynı sebepten dolayı değil, güvenilirlik. John Wick filmlerinde Keanu Reeves'in hızla gelen bir araba/kamyon tarafından vurulması ve yaralanmaması, bir binanın üçüncü katından betona düşmesi ve yaralanmaması, pala darbeleriyle kesilmesi ve yara almadan kurtulması gibi komiklik sınırında durumlar vardır. Bunlar benim anlamadığım saçma sahneler ve bunlar son Hızlı ve Öfkeli filminde de var, oysa gerçekçi filmlerden bahsediyoruz, burada Marvel evreninde değiliz. Bu nedenle ben başka şeyleri tercih ediyorum, mesela Jason Bourne destanı, bence çok daha tutarlı ve gerçekçi.
Ama arkadaşlar bakın, gerçeği söylemek gerekirse, Youtube'da John Wick'in aksiyon sahnelerini analiz eden videolar var ve açıkça bunun asla gerçekçi olmadığını söylüyorlar, sonra tabii ki daha da abartılıyor, ama tabii ki bu zorunlu çünkü John Wick daha fazla insanı öldürmek zorunda ve bu yüzden gerçekçilikten ödün vermek zorunda, ama bu John Wick'ten daha az absürt olan birçok aksiyon filminde oluyor.
Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, eğlence sektörü, gerçek anlamda bir video oyunu uyarlamaları dalgası yaşıyor. İster film olsun ister dizi, duyurulan o kadar çok proje var ki, her şeyi takip etmek gerçekten zor bir hale geldi. Neredeyse her büyük video oyunu serisinin yeniden tasarlanmaya mahkum olduğu görülüyor, özellikle Sony gibi devler, kahramanlarını büyük ve küçük ekrana taşıma konusunda oldukça aktifler.
Bu coşkulu manzaraya biraz ışık tutmak için, şu anda onaylanmış, geliştirme...
Bu aksiyon serisini kimler seviyor?
Bana göre bunlar tüm zamanların en iyi aksiyon filmleri, Keanu Reeves'in de istisnai bir rolü var.
Beşinci filmi mi geliyor?
Filmleri izlemenin ve keyfini çıkarmanın birçok yolu var. Bilgisayarınızda, televizyonunuzda, tabletinizde veya mobil cihazınızda izleyebilirsiniz. Ben çoğunlukla televizyonda izlemeyi tercih ediyorum elbette, ancak tabletim yanımda olduğu için çoğu zaman televizyondan da izliyorum. Yani televizyon ve tablet benim filmleri izleme yollarım.
Siz filmleri hangisinde izliyorsunuz?
Kitapları filme uyarlamak popüler bir trend. Başarılı filmlerin çoğu aslında kitaplardan uyarlanmıştır. Filmler kitaplardan uyarlandığında, hayranlar genellikle hangi versiyonun daha iyi olduğu konusunda tartışırlar. Sizce filmler kitaba adalet sağlıyor mu? Sizce filmler kitaptan daha mı iyi yapılıyor yoksa tam tersini mi görüyorsunuz? Kitap filme uyarlandığında önce kitabı okumayı mı tercih ediyorsunuz?
Birçok kişi arka arkaya izliyor, ancak arka arkaya izleme seansınızın ne kadar sürdüğü sorusu. Yorulmadan kaç saat film izleyebilirsiniz. Yüzüklerin Efendisi filminin üç bölümünü izledim, 9 saat sürdü ve yorulmadım. Arka arkaya izlediğimde 7-8 saat izleyebiliyorum. Peki ya siz?