Oyun Bağımlılığı

İstanublue

Bir oyun oynamaya belirli bir zaman ayırmak kabul edilebilir, ancak birinin hayatı bir oyun etrafında dönmeye başladığında ve ondan uzaklaşmak hayal kırıklığına, öfkeye, sağlıksızlığa ve sosyal geri çekilmeye neden olduğunda, bu bağımlılığın bir işareti olabilir. Tanıdığım bir çocuk ülkede yasaklanan oyuna bağımlıydı ve birçok çocuğun oynarken hayatını kaybetmesi nedeniyle yasaklanmıştı. Yasak olmasına rağmen, çocuklar oynamaya devam etmenin yasadışı bir yolunu buldular ve sonunda o kadar şiddetliydi ki, kendisine yemek teklif eden annesini bıçaklamaya hazırdı, bunun onu rahatsız ettiğini söyledi. Daha sonra bir psikiyatriste sürüklendi ve uzun bir tedaviden sonra iyileşti. Benzer olaylar yaşayan birini tanıyor musunuz? Oyun bağımlılığını nasıl önlüyorsunuz?

Üzücü bir olay, bu tür oyunları ve bazı sosyal medya platformlarını bu ülkede yasaklamadığımız sürece örf adetlerimizden iyice uzaklaşarak bilinmeze doğru sürükleniyor aslında bu vatan evlatları, devlet bunun için hiç bir şey yapmıyor şuan.

Temple Run oyunuyla bir bağımlılıkla savaşmıştım. Oyunu oynayarak çok fazla zaman harcıyordum ve kendim için hiçbir şey yapamıyordum. Oturup kendime o uzun oyun saatlerinden ne kazandığımı sormak zorundaydım. Oyun bağımlılığım o gün sona erdi.

Yıllar önce, kötü bir ilişkim olduğunda, video oyunları oynamanın kendimi kapatıp yaşadığım her şeyi görmezden gelmenin bir yolu olduğunu hatırlıyorum. Halo 3 ve Rainbow Six Vegas 2'ye bağımlı olduğumu hatırlıyorum, oyun oynayan bir grup arkadaşla tanıştığımda ve bu hayatımı oldukça kötü etkilemeye başladı.

Bir kez bağımlı olduğunuzda video oyunu bağımlılığıyla başa çıkmak asla kolay değildir. Yine de, oyun oynama sürenizi sınırlamanın yollarını bulursanız ve kendinize uzaklaşmanız gerektiğini söylediğinizde video oyunlarından aklınızı uzaklaştıracak şeyler bulursanız, bu bağımlılıktan kurtulmanız mümkündür.

Oyun bağımlığı çok zor 24 saat neredeyse bilgisayar başından kalkmayan manyak bir dostum vardı en sonunda bıraktırdı ailesi çocuk resmen dünya ya geri dönüş yaptı.

Allah tüm bağımlıları kurtarsın, artık çocuklar dahi bağımlı hale geldi ne yazık ki, çocuklar telefon da oyun bağımlısı oldu gençler bilgisayar başında bağımlı oldu.

TechSosyal Blog Yazıları