Oyun Bilgisayarı RAM Değişimi

esersolmaz

İyi günler, RAM'imi 2 x 8 GB'tan 2 x 16 GB'a yükseltiyorum. Amazon'da gezinirken gözüm Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) 3200MHz DDR4 CL16'ya takıldı. Sadece 2 seçenek olduğunu görüyorum, biri 8 GB, diğeri 16 GB. Farkları ne? Peki hangisi daha güçlü?

Anakartım Asus Tuf Gaming B460 M Plus, her iki konfigürasyon da bu kartla uyumlu mu bunu merake diyorum elimde patlamasın RAM sonra :D

Teşekkür ederim.

MERHABA! O yüzden aradaki farkı anlatmadan önce, uyumsuz bir şey satın almadan, konfigürasyonunuza dikkat etmeniz gerekiyor. Anakartınız 3200 mhz hızını desteklemiyor olmalı, bu nedenle daha düşük frekanslı modüllere bakmanızı öneririm. Daha iyi değerlendirme için lütfen yapılandırmanızın geri kalanını da bildirin.

Ancak 8Gb ile 16Gb arasındaki fark bellek yongalarının yoğunluğunda yatıyor. 16 GB, her bir çipin 8 GB'ın iki katı kapasiteye sahip olması anlamına geliyor, bu nedenle her blokta 16 GB bellek elde etmek için daha az çipe ihtiyaç duyuluyor.

MERHABA! O yüzden aradaki farkı anlatmadan önce, uyumsuz bir şey satın almadan, konfigürasyonunuza dikkat etmeniz gerekiyor. Anakartınız 3200 mhz hızını desteklemiyor olmalı, bu nedenle daha düşük frekanslı modüllere bakmanızı öneririm. Daha iyi değerlendirme için lütfen yapılandırmanızın geri kalanını da bildirin.

Ancak 8Gb ile 16Gb arasındaki fark bellek yongalarının yoğunluğunda yatıyor. 16 GB, her bir çipin 8 GB'ın iki katı kapasiteye sahip olması anlamına geliyor, bu nedenle her blokta 16 GB bellek elde etmek için daha az çipe ihtiyaç duyuluyor.

İşlemci: Intel I7 10700 KF
GPU: Zotac GeForce RTX 3080

Yani diyelim ki 16 GB versiyonu belirli performanslara ulaşmak için daha az deniyor ve dolayısıyla daha az tüketiyor, ama doğru terim olduğunu düşünüyorum?

Evet anakartın maksimum 2900mhz'e ulaşması gerektiğini gördüm ama o zaman RAM frekansını anakartın maksimum gücüne otomatik olarak kilitlemiyor?

TechSosyal Blog Yazıları