Merhaba, Nvidia 5080 ekran kartım var ve 2K çözünürlükte oynayabileceğim bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Eksik parçalar için bütçe, halihazırda sahip olduğum monitör, klavye ve fare hariç 40.000 TL, gerekirse 10 Bin TL daha üzerine çıkabilirim. Monitör olarak şu an elimdeki Samsung Essential'ı kullanacağım ama önümüzdeki birkaç ay içinde oyun oynamaya uygun 2K bir monitör önerirseniz sevinirim. Sadece monitör için gelecekte ayrılacak bütçe en fazla 5500 TL olacak. Monitör IPS veya OLED olmamalı çünkü siyah ekrandan beyaz ekrana geçtiğimde IPS'in birkaç saniyeliğine siyah ekran halesi bırakmasından korkuyorum (benim Lenovo dizüstü bilgisayarımda IPS ekranla başıma geldi), ancak OLED'ler akıllı telefonlardakiler gibiyse "ekran kaplaması" fenomenine sahip olduklarından korkuyorum beyaz ekranda sürekli olarak ikonların, çubukların veya cep telefonunuzda yazmak için kullandığınız klavyenin halesini bulmanız gibi. Ama belki daha büyük ve daha pahalı ekranlarda bu sorunlar ortaya çıkmıyor. Monitör türü konusunda biraz kafam karıştı.
Bazı istediklerim:
Bazı istediklerim:
- WiFi ve Bluetooth özelliğinin olması gerekmektedir.
- Kasanın üzerinde fanlar önceden takılı olmalı ve rengi siyah olmalıdır.
- RGB LED'li veya LED'siz bir şey önermeniz sorun değil, benim için fark etmez (en fazla LED'ler beni rahatsız ediyorsa kapatırım).
- SSD En az 2 TB olanını alıp 1 TB'lık 2 bölüme ayırmayı düşünüyordum, Birine Windows 11 kuracağım, diğerine oyun veya başka şeyler koyacağım. Yoksa 2 tane 1TB'lık SSD mi almalıyım?
- Soğutucu hem sıvı hem de hava ile uyumlu olsa? Hangisinin benim için en iyi olduğunu söyleyebilir misiniz.
- RAM: Kingston gibi bir markayı tercih ederdim ama daha iyisi varsa markayı değiştirmekten çekinmem.
- Parçaları online sipariş mi vermeliyim? yoksa bilgisayarcılar çarşısından mı almalıyım?