Oyunlar bulanık görünüyor

navigatio

Bir süredir oyun grafikleriyle ilgili bir sorun yaşıyorum, çoğu grafik bulanık görünüyor. Binlerce testten sonra, doku yeniden ölçeklendirmesini %150-200'e, kenar yumuşatmayı KAPALI veya FXX'e ayarladığımda ve diğeri de post-işlemeyi devre dışı bıraktığımda görüntü biraz daha netleşiyor. Sonuçta daha katlanılabilir oluyor, vakaların %80'inde sorunu çözüyor.

Bunun video oyunlarının hatası olduğunu düşünmüyorum çünkü 3D oyunlarda çok sık oluyor. EVGA 1060 6GB'ım var, genel bir 1080p monitörüm var ama YouTube videolarında ve yüksek çözünürlüklü görüntülerde muhteşem görünüyor.

Sorunun grafik kartıyla ilgili olduğunu düşünüyorlar çünkü çözünürlüğü 1080p'ye çıkararak DSR (veya yeniden ölçekleme) ile sonucu biraz hafifletebiliyorum ama bu grafik kartının daha fazla çalışmasına ve dolayısıyla daha az FPS'ye neden oluyor.

Yapılandırmada bir sorun olabilir mi? En iyi yanı, bir görüntü gönderememem çünkü oyunun ekran görüntüsünü alırsam, hareketsiz görüntülerde iyi görünüyor. Cep telefonumun o kadar gücü yok.

Bir fikriniz var mı?

Oyun oynarken başıma geliyordu, çözünürlük 2560×1440 olması gerekirken varsayılan olarak %50 olarak ayarlanmıştı, ertesi gün oyunu açtığımda hep oluyordu, sanki 7 diyoptri varmış gibi görünüyordu. Video seçeneklerinde yüzdeyi %50'den %100'e değiştirmeniz yeterli oluyor.

TechSosyal Blog Yazıları