PlayStation 5 mi yoksa Xbox Series X/S mi?

onurbal0134

Merhaba, bugün Sony'nin en yeni nesil konsollarından PlayStation 5'i elde etmek için her türlü zorluğa karşı mücadele edenlerin gözlerini açmak için buradayım. Neyse ki, onu elde etmeyi başaran kullanıcılardan biriyim. Konsolun yazılımsal anlamda çok güçlü ve çok cilalı olduğu bir gerçek, peki neden? Konsolu Kasım ayından beri kullanıyorum ve en fazla 3 veya 4 tane yeni nesil oyun oynamışımdır. Spider-Man Miles Morales, Demon's Souls Remake, Fifa 21 ve NBA 2K21. Yakın zamanda çıkan Ratchet & Clank A Rift Apart'ı beklemede tutuyorum, ama konsolu aldığım 8 ay boyunca, onu elde etmek için harcadığım emeğe değip değmediğini düşünmeden edemedim. Gücü fark ediliyor, evet ve en iyisi henüz gelmedi, yeni God Of War çok sayıda konsol satan bir oyun, ancak PlayStation 4 için çıkıyor, peki en son konsola sahip olmanın arkadaşlarınıza hava atmaktan başka ne avantajı var? para harcamayı bile düşündürecek kadar az sayıda özel oyun var, hatta daha da önemlisi Microsoft geçen hafta sonu düzenlenen E3'te boy gösteriyor ve her şeyi silip süpürüyor.

PlayStation 5 mi yoksa Xbox Series XS mi.webp

Son olarak şunu söyleyebilirim ki, şu soru giderek daha fazla aklımda dolaşıyor. Sony'nin montajladığı konsolu seçerek doğru tercihi mi yaptım? Belki de Japon markasına güvenerek geçirdiğim bir ömürden sonra taraf değiştirmeliydim? Umarım yanılmam ve yıllar geçtikçe PlayStation 5'in, yıllar önce seleflerinin sahip olduğu tahtı bir kez daha ele geçireceğini umalım ama şüphelerimiz devam ediyor. Bu vesileyle bugünlük vedalaşıyorum sizin için en iyisi hangi?

Geriye dönük uyumluluğun kaybolması kesinlikle bir hayal kırıklığı, PS5 için çıkan yeni oyunların sayısı da hayal kırıklığı yaratıyor.

Konsolları bu kadar çok seven birinin, PS5'i ilk satın alanlardan biri olması, fikrini tekrar gözden geçirmesi ve konsol hakkında kendini eleştirmesi nadir görülen bir durumdur. Hiç şüphe yok ki sizin tecrübeniz birçok kişiye fayda sağlayacaktır.

Herşey gönlünce olsun.

Benim kişisel fikrim, kazanan bir seçenek olmadığı, birinin diğerinden daha güçlü olmadığı, birinin diğerinden daha iyi olmadığıdır. En iyi seçenek, en çok keyif alacağınız seçenektir ve buna birinde oynayabileceğiniz ancak diğerinde oynamayacağınız oyunlar ve daha birçok faktör dahildir. Bir örnek vereceğim, bunlardan herhangi birinin benim için daha iyi olduğunu kastetmiyorum, bu sadece benim kişisel örneğim.

Xbox, PC için Game Pass'im var, ekledikleri oyunların çoğu PC için de yayınlanıyor, belki bazıları PC için de yayınlanmıyor ama 100 tane daha var ve PC'nizde halihazırda geniş bir Xbox oyunları kataloğunuz var, hatta özel olanlar bile. Tegra'ya sahip Nintendo Switch, her ikisinin toplamından daha fazla satıyor, 86 milyondan fazla konsol satıldı, ama Super Mario 3D All Star'ı konsoldan başka hiçbir yerde oynayamayacaksınız. Bu benim için vazgeçilmezdir.

Kazanmak ya da kaybetmek meselesi olduğunu düşünmüyorum. Benim kişisel olarak PS4'üm var çünkü kataloğu inanılmaz ve önceki nesli açık ara geride bıraktığını düşünüyorum. PS4'ten önce XBOX 360'ım vardı ve onu da çok seviyordum.

Tüm PS4 oyunları PS5'te oynanabiliyor, bu yüzden bunun harika olduğunu düşünüyorum.

Yeni nesil açısından bakıldığında ise bu durum büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor. Her iki konsolun da kataloğu kötü. Henüz bunun yeni nesil olup olmadığını söyleyen bir oyun çıkmadı. Geliştiriciler hala bu platformlarda nasıl programlama yapacaklarını ve bunlardan en iyi şekilde nasıl yararlanacaklarını öğreniyorlar, bu yüzden inanılmaz oyunların ortaya çıkmasına daha uzun zaman var.

Ayrıca oyun üretim süreleri artık eskisinden çok daha uzun, çünkü tüketici talepleri artık çok yüksek.

Benim fikrim, en çok beğendiğiniz ve her zaman oynadığınız özel oyunların yer aldığı kataloğu barındıran konsolu satın almanız gerektiğidir. Gears of War ve Halo uzun zaman önce ilgimi çekmeyi bıraktı. PS5'i satın alacağım ama çok daha sonra, siyah renkte ve konsolun geliştirilmiş versiyonuyla çıktığında. Acelem yok, çünkü daha önce de söylediğim gibi yeni nesil henüz emekleme aşamasında.

Son oyunlardan sonra Sony nihayet Playstation 5’i gözler önüne sürdü ve 1 değil 2 farklı modelin olması herkesi şaşırttı. Neredeyse aynı olan bu 2 model arasındaki tek fark, birinin blu-ray okuyucuya sahip olurken diğerinin olmamasıydı buda beni üzdü yapıyorsan tek model yap insanların kafasını karıştırma daha fazla kazanmak için.

TechSosyal Blog Yazıları