Poco F6 Pro'da aux adaptörleriyle ilgili sorunlar?

Ayva

Ses girişi olmayan bir Poco F6 Pro'm var. Birkaç adaptör ve AUX kablosu denedim. Arabanın stereo sisteminden sesi duyabiliyorum ama karşıdaki kişi beni duyamıyor. Nasıl olur? Sadece AUX girişi olan bir radyom varsa bir çözüm var mı?

Poco F6 Pro'da aux adaptörleriyle ilgili sorunlar?

Son düzenleme:
Hangi mikrofonu kullanacağınıza karar vermeye çalışın. Bu adaptörün dişi jak çıkışının üç veya dört kutuplu olması çok muhtemeldir, yani hoparlör veya kulaklıklara ayrılmış kutupların yanı sıra mono veya stereo olsun mikrofona ayrılmış başka kutupları da vardır. Bu durum akıllı telefonun kulaklık veya aux'a ek olarak bir de mikrofon bağlandığını düşünmesine sebep oluyor ve eğer sadece akıllı telefonun mikrofonunu kullanabiliyorsanız ve AUX girişi olan araç stereo'su sadece akıllı telefondan gelen sesleri çalabiliyorsa, bu adaptörle AUX girişine bağladığınız anda akıllı telefona, bağladığınız cihazın sadece çalabildiğini değil, dinleyebildiğini de inandırmış olursunuz.
Bu adaptörün akıllı telefonlar için USB-C portunu mikrofonlu kulaklığa dönüştürmek için kullanıldığını düşünüyorum. Jak fişini tamamen takmamayı deneyebilir veya daha iyisi sadece iki kutuplu farklı bir şey bulabilirseniz olabilir.

Aramalarda yalnızca hoparlör, dahili mikrofon ve kulaklık seçeneğini kullanıyorum. Bu üçünden sadece birini seçebiliyorum. Ama muhatabın sesini duymamı ve telefonun dahili mikrofonunu kullanmamı sağlayacak özel bir adaptör veya bilmediğim bir şey yok mu? Zaten ses girişi olan eski telefonumda hiçbir sorun yoktu. Sadece AUX kablosunu takıp telefonun mikrofonunu kullanıyordum.

Aramalarda yalnızca hoparlör, dahili mikrofon ve kulaklık seçeneğini kullanıyorum. Bu üçünden sadece birini seçebiliyorum. Ama muhatabın sesini duymamı ve telefonun dahili mikrofonunu kullanmamı sağlayacak özel bir adaptör veya bilmediğim bir şey yok mu? Zaten ses girişi olan eski telefonumda hiçbir sorun yoktu. Sadece AUX kablosunu takıp telefonun mikrofonunu kullanıyordum.
Muhtemelen stereo veya mono jak kullanıyordunuz ancak mikrofon direkleri eksikti. Bence sorun bu.

TechSosyal Blog Yazıları