PS4 aniden kapandı?

ugrunsenel

Herkese iyi günler, dün gece yaklaşık 4 aylık bir hareketsizlikten sonra PS4 Slim'imi tekrar açtım,
her şey yolundaydı ve mükemmel çalışıyordu, ancak açtıktan hemen sonra PS'nin içinden gelen bazı metalik sesler fark ettim, genellikle bir cihazın çıkardığı seslere çok dikkat eden bir insanım (sessizliği sevenlerdenim), bu yüzden 4 ay önce bu sesi çıkarmadığına bahse girebilirim, aksi takdirde büyük olasılıkla fark ederdim.

Ancak oyun esnasında ps4 aniden kapandı, yaklaşık 1 saatlik aktivite sonrasında. Siyah bir ekran verdi TV de sinyal yoktu ve bir anlığına hoparlörler sanki ses bağlantısını kestiğinizde duyduğunuz o klasik seslerden birini tekrar üretti, PS daha sonra sabit beyaz bir LED ile açık kaldı. Hiçbir sinyal yoktu. Tek yapabildiğim güç tuşuna 6-8 saniye basılı tutup zorla kapatmak oldu.

Ekranın bazı kısımlarında birkaç saniye süren bir tür titreme gibi bazı grafiksel aksaklıkların ortaya çıktığını fark ettim.

Sorunun nerede olduğunu anlamaya ve nasıl düzeltebileceğimi bulmaya çalışıyorum. PS'nin aşırı ısınmadığını özellikle belirtmek istiyorum ve aşırı ısınma sorununu elerim. Seslerden yola çıkarak aklıma sabit disk geldi. Aslında sabit diskin değiştirilmesi gerekebilir, ancak hasarlı bir sabit disk de benzer bir soruna yol açabilir mi?

Uzaktan tanılama yapmak mümkün değil, sorun kesinlikle sabit disk olabilir ama daha ciddi bir şey de olabilir.

Isınmaya bahse girmezdim çünkü PS4 Pro'nun bilinen bir şekilde bir dağılma sorunu olan bir makine olması ve sıcaklıkları izleme olanağının olmaması, bunların uzun vadede bir tür soruna yol açması kesinlikle göz ardı edilemez.

Ama eğer açıkken garip sesler çıkarıyorsa neden 1 saat açık tuttun? Eğer bunu fark eden biriyseniz, ben bunu büyük bir hata olarak değerlendiriyorum! İşlemciyi yakmış olabilirsiniz, belki fan artık düzgün çalışmıyordur veya takılıp kalmıştır ve bir saat içinde düzgün bir şekilde bozmuşsunuzdur. Eğer HD ses çıkarıyorsa, tarif ettiğiniz gibi net bir şekilde duyabileceğiniz bir ses çıkarmıyor demektir ve eğer durum buysa konsol düzgün bir şekilde başlamazdı, grafiksel aksaklıklar daha çok yanmış parçalardan kaynaklanıyor.

Uzaktan tanılama yapmak mümkün değil, sorun kesinlikle sabit disk olabilir ama daha ciddi bir şey de olabilir.

Isınmaya bahse girmezdim çünkü PS4 Pro'nun bilinen bir şekilde bir dağılma sorunu olan bir makine olması ve sıcaklıkları izleme olanağının olmaması, bunların uzun vadede bir tür soruna yol açması kesinlikle göz ardı edilemez.

Atabileceğim adımlardan birinin onu söküp iç temizlik yapmak ve bu noktada termal macunu değiştirmek olduğunu düşünüyorum, en fazla HDD'yi de kontrol amaçlı değiştirebilirim, böylece bir şeyi hariç tutmaya çalışabilirim.

Tekrar ediyorum, PS aşırı sıcaklıklara ulaşmadı, konsolun beni aşırı ısındığına dair hiçbir zaman uyarmadığını söylemek gerekirse (her zaman belirli bir seviyeden sonra gelen ve aktiviteleri durdurmanızı sağlayan o klasik ekran), o zaman konsolun önerilenden 3-5 derece daha fazla sıcaklığa sahip olması ve uzun vadede ciddi hasara yol açması da mümkün olabilir.

Ama eğer açıkken garip sesler çıkarıyorsa neden 1 saat açık tuttun? Eğer bunu fark eden biriyseniz, ben bunu büyük bir hata olarak değerlendiriyorum! İşlemciyi yakmış olabilirsiniz, belki fan artık düzgün çalışmıyordur veya takılıp kalmıştır ve bir saat içinde düzgün bir şekilde bozmuşsunuzdur. Eğer HD ses çıkarıyorsa, tarif ettiğiniz gibi net bir şekilde duyabileceğiniz bir ses çıkarmıyor demektir ve eğer durum buysa konsol düzgün bir şekilde başlamazdı, grafiksel aksaklıklar daha çok yanmış parçalardan kaynaklanıyor.

Hatamın tamamen farkındayım, ne yazık ki başka sebeplerden dolayı hayatımda kötü bir dönem geçiriyorum ve biraz bencil davrandım. İşte tam da bu nedenle sorunun mahiyetini anlayıp, gidip müdahale etmezsem, mümkün olduğunca az açmaktan kaçınmak istiyorum.
anlattığım gibi bu müdahaleleri yapıyorum ve belki de cihazı açıp ne olacağını görmeyi denemem gerek. Yukarıda anlattığım çalışmalara ek olarak, diğer bileşenleri hariç tutmak için yapabileceğim başka bir şey var mı?

TechSosyal Blog Yazıları