Ses Sistemi Logitech Z906 Hoparlör Sorunu?

Kaplan

Merhaba Dünya, Şu anda yaşadığım sorun Logitech Z906 ile ilgili, Subwoofer'ı %50'nin üzerinde ve Sesi %50'nin üzerinde kullandığımda cızırtı sesi geliyor. Subwoofer %50 veya civarında açıldığında, orta sesler çılgınca cızırtı sesi çıkarıyor, bir süredir olmuyordu ama depresyondaydım ve hiçbir şey dinlemedim, ne yapabileceğimi hayal bile edemiyorum, kabloları düzenlemeye çalıştım, kablolarla doğru döngüleri yaptım, Logitech Z906 Ses sistemini başka bir elektrik prizine taktım, aynı sorun, müzik dinleyemiyorum, doğaçlama ve örnekler için yarı zamanlı bir yapımcıyım bu yüzden bu bana çok zarar verebilir, başka bir Logitech'im var ama o eski ve onu sadece bas için kullanıyorum, hepsi PCB'den lehimlenmemiş, sadece bir subwoofer, bu yüzden sorun şu ki ana ses sistemim bilgisayara takılıyken cızırtı sesi çıkarıyor, Windows 11, kullanıyorum en son sürücüleri çalıştırdı, güncelledi, PC'deki her kaynağı denedi, aynı şey oldu.

Teşekkürler, yardımcı olan arkadaşlar.

İşte bazı genel sorun giderme adımları,​

1. Hoparlör Kablolarını ve Bağlantılarını Kontrol Edin
  • Tüm kabloların hoparlörlere ve subwoofer'a düzgün şekilde bağlandığından emin olun. Gevşek veya yıpranmış kablolar, özellikle ses seviyesi artırıldığında çıtırtılı seslere neden olabilir.
  • Kablolarda veya konnektörlerde aşınma veya hasar olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
2. Hoparlör Empedansı
  • Hoparlörler belirli bir empedansta çalışmak üzere tasarlanmıştır ve hoparlörler düzgün bir şekilde eşleştirilmemişse veya yanlış kablolar kullanıyorsanız, bu çıtırtı sesine neden olabilir. Hoparlörlerin alıcıya doğru şekilde eşleştirildiğinden ve hiçbir hoparlörün aşırı yüklenmediğinden emin olun.
3. Subwoofer Yerleşimi
  • Bazen, subwoofer'ın odadaki fiziksel yerleşimi aşırı titreşime neden olabilir ve bu da çıtırtı seslerine yol açabilir. Yardımcı olup olmadığını görmek için subwoofer'ı farklı bir yere taşımayı deneyin.
4. Kırpma ve Aşırı Yükleme
  • Sesi ve subwoofer'ı %50'nin üzerine çıkarıyorsanız, hoparlörlerin veya subwoofer'ın aşırı yüklenmesi olasıdır, özellikle de ses kartı, amplifikatör veya alıcı sesi kaldıramıyorsa. Sesi azaltmayı veya herhangi bir EQ yükseltmesini kapatmayı deneyin ve çıtırtının devam edip etmediğine bakın.
  • Kırpma, hoparlörün kaldırabileceğinden daha fazla güç üretmesi istendiğinde meydana gelir ve bu da bozulmaya neden olabilir. Hoparlörler ve subwoofer bozulma olmadan daha yüksek seviyeleri kaldırabilecek kapasitede değilse, ses seviyesini %50'nin üzerine çıkarmaktan kaçınmak isteyebilirsiniz.
5. Amplifikatör Sorunları
  • Harici bir amplifikatörünüz varsa, özellikle yüksek ses seviyelerinde hoparlörlere yeterli güç sağlayıp sağlayamayacağını kontrol edin. Amplifikatör yetersiz güçteyse veya arızalıysa, bozulmaya neden olabilir.
6. Ses Kaynağı
  • Çatırdama sesinin sesin kendisinden gelmediğinden emin olmak için farklı ses kaynaklarıyla örneğin, farklı bir cihaz veya ses dosyası test edin. Bazen düşük kaliteli veya bozuk dosyalar bozulmaya neden olabilir.
7. Elektronik parazit
  • Elektronik parazit ayrıca, özellikle hoparlörlerin veya subwoofer'ın yakınında başka cihazlar varsa, çıtırtılı seslere neden olabilir. Yakındaki cihazları kapatmayı veya hoparlörlerden uzaklaştırmayı deneyin.
8. Yazılım Ayarları
  • Bilgisayar kullanıyorsanız, kullandığınız yazılımdaki örneğin, ses sürücünüz veya ses kartı yazılımınız ses ayarlarını kontrol edin. Hiçbir ayarın çok yüksek ayarlanmadığından veya istenmeyen yazılım tabanlı EQ veya yükseltmenin etkinleştirilmediğinden emin olun.
9. Subwoofer'ı Bağımsız Olarak Test Edin
  • Subwoofer sesini çok düşük bir seviyeye düşürmeyi deneyin, ardından test ederken kademeli olarak artırın. Çıtırtı yalnızca belirli bir seviyeden sonra oluyorsa, sorun subwoofer'ın kendisinde olabilir.
10. Hoparlör Hasarı
  • Yukarıdaki adımların hiçbiri sorunu çözmezse, hoparlörlerinizden birinde, özellikle de subwoofer'da dahili hasar veya arıza olabilir. Garanti kapsamındaysa, destek veya değiştirme için Logitech'e ulaşmayı düşünün.
11. Yazılım veya Sürücü Güncellemesi:
  • Eğer PC kullanıyorsanız ve hoparlörler USB veya ses kartı aracılığıyla bağlıysa sürücülerinizin ve ilgili tüm donanım yazılımlarının güncel olduğundan emin olun.

Muhtemelen hoparlörleri kapasitelerinin ötesine zorluyorsunuz ve bu da "kesme" adı verilen bir olguya neden oluyor, bozuk ses ve özellikle subwoofer'dan gelen düşük frekanslarda fark edilen çıtırtı sesleriyle sonuçlanıyor. Grafik ekolayzırınızın kesme önleme özelliğini açın. Eğer yoksa, Equalizer APO + Peace'de var.

Logitech z906'nın fabrika varsayılan ayarları Ses = %30, Subwoofer, Orta ve Arka = %50'dir.

Wiki ye bi göz atın işleyişini inceleyin daha sonra indirin ve deneyin.

TechSosyal Blog Yazıları