Virüs Harici Diskten Kaldırıldı Ancak Dosyalarımı Göremiyorum

Muratbara

Kötü Amaçlı Yazılım Harici Diskten Kaldırıldı Ancak Dosyalarımı Göremiyorum Diyorsanız.​

Virüs bulaşmış bir cihaza harici bir depolama birimi örneğin Harici Sabit Disk, USB Sürücü takıyorsunuz ve cihaza kötü amaçlı yazılım (Virüs, Solucan, Truva Atı,...) bulaştı. Ardından Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma ürünüyle (ör. Windows Güvenliği, Microsoft Defender,...) tarayın ve kötü amaçlı yazılımı kaldırın. Ancak, USB sürücünüze gittiğinizde, kötü amaçlı yazılımın kaldırıldığı bile dosyalarınız eksiktir. Normalde olan şey, kötü amaçlı yazılımlar yeni bir klasör oluşturur ve dosyalarınızı bu klasöre kesip yapıştırır ve USB içinde Harici Sabit Sürücü simgesi olan bir kısayol bağlantısı oluştururlar. Bu simgeye tıkladığınızda, dosyalarınızı içeren klasörü açacak ve aynı zamanda cihazdaki kötü amaçlı yazılımı çalıştıracaktır. Harici Depolama ile tarama yaptığınızda ve kötü amaçlı yazılımı kaldırdığınızda, dosyaları göstermez. Diğer durumlarda, dosyalarınızı gizleyebilir ve aynı dosya adıyla başka bir kısayol oluşturabilir ve üzerine tıkladığınızda kötü amaçlı yazılımı yürütür.

Bu sorunu çözmek için öncelikle Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma ürününüzü güncellemeniz ve Kötü Amaçlı Yazılımı kaldırmak için Harici Depolama Alanını taramanız gerekir. Kaldırıldığında, arama veya başlat menüsünü açın ve Dosya Gezgini Seçenekleri'ni arayın ve açın , ardından Görünüm sekmesine tıklayın, Gelişmiş ayarlar altında aşağı kaydırın ve Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster'i seçin ve ayrıca Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) seçeneğinin işaretini kaldırın ve bir uyarı göreceksiniz ve Evet ve Tamam'a tıklayabilirsiniz Ve bu şekilde sistem olarak tüm gizli dosyaları ve dosyaları göreceksiniz ve garip veya isimsiz yeni bir klasör görmelisiniz, üzerine tıklayın ve orada eksik dosyaları görmelisiniz. Bunları kesebilir ve Harici Depolamanın ana klasöründe kopyalayabilir ve gizli dosyayı silebilirsiniz. Varsa USB Sürücü simgesine benzeyen dosyayı da silebilirsiniz. Ardından Dosya Gezgini Seçeneklerini tekrar açın ve Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri gösterme'yi seçin ve ayrıca Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) kutusunu işaretleyin ve tamam'a basabilirsiniz, gizli ve sistem dosyalarını gizleyecektir.

TechSosyal Blog Yazıları

Trend Konular