Win 11 güncellemesinden sonra SSD biçimlendirme sorunları 23H

semih34

Günaydın, özellikle win11 pro yüklü bir minipc'im var. Ocak ayından itibaren 23H2 güncellemesini otomatik olarak yüklemek için birkaç denemeden sonra BITLOCKER'a girdi (kurtarma koduna sahip olmaması ve web'de bulunan tüm seçeneklerle kurtarılamaması). Daha sonra her zaman web'den kurtarılan çeşitli seçeneklerle biçimlendirmeye karar verdim ancak başarılı olamadım çünkü dışarıdan başka bir bilgisayardan (ayrıca Bilgisayar Yönetimi'ni kullanarak) disk algılanmıyordu. Ayrıca dahili kurtarma "Dos"larındaki prosedür ve komutları da denedim ama sonuç alamadım. Bu yüzden yeni bir SSD ve yeni bir Win 11 lisansı satın alarak boğanın başını kesmeye karar verdim. Minipc'yi kurtarabilecek miyim yoksa o BITLOCKER yine de yüklenmesini engelleyecek mi? şimdiden teşekkürler

SSD'nizi, diskpart'tan clean komutuyla resetleyebilirsiniz. Eğer bitlocker anahtar olmadan aktifse hiçbir şeyi kurtaramazsınız, en azından ben hiç duymadım kurtarıldığını, önemli olan, eğer o bilgisayarda bir Microsoft hesabınız varsa, bu hesabın hesap sayfalarınızda bulunmasıdır. Yeniden kurulum yapmanız gerekirse, SSD'yi doğrudan Windows Kurulumu'ndan sıfırlayabilirsiniz. Kurulum başlar başlamaz veya birkaç ekran sonra Shift+F10 tuşlarına basın. Sıfırladıktan sonra disk seçimi penceresine geldiğinizde sistemi kurmak için tahsis edilmemiş alana sahip bir disk bulmalısınız.

Bu, diskpart'tan temizleme hariç, SSD yepyeni ise aynıdır. Pc'de önyükleme menüsüne erişmek için basılması gereken bir F tuşu veya esc tuşu olabilir, buradan geçerli önyükleme aygıtını seçebilirsiniz, kaydedilmez, Windows önyükleme yöneticisi görünürse diskte bir efi bölümü mevcuttur.

Günaydın, özellikle win11 pro yüklü bir minipc'im var. Ocak ayından itibaren 23H2 güncellemesini otomatik olarak yüklemek için birkaç denemeden sonra BITLOCKER'a girdi (kurtarma koduna sahip olmaması ve web'de bulunan tüm seçeneklerle kurtarılamaması). Daha sonra her zaman web'den kurtarılan çeşitli seçeneklerle biçimlendirmeye karar verdim ancak başarılı olamadım çünkü dışarıdan başka bir bilgisayardan (ayrıca Bilgisayar Yönetimi'ni kullanarak) disk algılanmıyordu. Ayrıca dahili kurtarma "Dos"larındaki prosedür ve komutları da denedim ama sonuç alamadım. Bu yüzden yeni bir SSD ve yeni bir Win 11 lisansı satın alarak boğanın başını kesmeye karar verdim. Minipc'yi kurtarabilecek miyim yoksa o BITLOCKER yine de yüklenmesini engelleyecek mi? şimdiden teşekkürler
Kurulum sırasında diskpart'tan temizleyin, USB'ye gerek yok, her şeyi siler.