Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mint Yazılım Yöneticisi'nde, system-config-samba'yı yüklersiniz.
İçinde, paylaşımınızı oluşturursunuz (+'ya tıklayın) ve sonra ağda gezinerek Windows altında görürsünüz.
Linux Mint'te sorun yok, ağa gidiyorsunuz, Windows ağı, (ağ adı örneğin, techsosyal), Windows'ta, Bilgisayarıma gidin, üstteki çubukta, Bir ağ sürücüsüne bağlan, klasör kutusuna IP'nizi veya bilgisayar adımı girin, bir sürücü harfi seçin ve bağlanın hepsi bu kadar.
Herkese merhaba. Windows 11 Pro'da ev ağıyla ilgili olağan tekrarlayan sorun. İki tane bilgisayarım var, bunlara A ve B diyelim. Yıllardır yaptığım gibi, bütün prosedürleri takip ederek bir ev ağı kurdum. İki bilgisayar da evdeki kablosuz yönlendiriciyle Wi-Fi ağına bağlanır. Şimdi A ağını açtığımda B ağını görüyor ve Ortak klasöründeki dosyaları alıp gönderebiliyorum. B ise A'nın simgesini görüyor ancak içeri giremiyor. Açmak için üzerine tıkladığımda her zamanki gibi "\\A'ya erişilemiyor"...
Merhaba iyi günler,
Aynı ev ağında Windows 7 çalıştıran bir dizüstü bilgisayarım ve Linux Mint çalıştıran bir kasam var.
Sorum şu ki iki terminal arasında dosya alışverişini nasıl yapabilirim?
Yardımlarınız için teşekkür ederim
Hatırladığım kadarıyla bunu artık sahip olmadığım DSL yönlendiricim üzerinden ayarlamıştım. Artık internet bağlantım olarak telefonumu kullanıyorum ancak iş dizüstü bilgisayarıma bağlanmak için erişim noktamı da kullanmak istiyorum. Ancak düşündüğüm parola çalışmıyor. Bunu nasıl değiştirebilirim/sıfırlayabilirim? Telefonumda veya dizüstü bilgisayarımda Win 10 ayarlarında hiçbir şey görmedim. Gördüğüm tek şey Ağ ayarlarıydı ancak bu erişim noktası adını veya parolasını değiştirmiyor.
Wifi'm kendi kendine bağlantıyı kesiyor. Sistem sıfırlamaları, ağ bağdaştırıcısı güncellemesi vb. denedim ancak her oturum kapattığımda otomatik olarak yeniden bağlanmıyor ve bir süre alabilecek manuel bir bağlantı gerektiriyor. Bazen kullanırken bağlantısı kesiliyor. 1 yıllık bir Lenovo bilgisayarım var. Bu makine genellikle uyku moduna alındığında uyanmadığı için manuel olarak yeniden başlatılmasını gerektiriyor (bu sorun satın aldığımdan beri var), bu yüzden kapatıp yeniden başlatıyorum...
"VPN'ler" etrafındaki tartışmaya daha fazla renk katmak için, terim hizmetlerini pazarlayan şirketler tarafından tamamen çarpıtılmıştır. VPN, sanal özel ağ anlamına gelir. VPN'in işlevi, iki nokta arasında şifrelenmiş bir tünel oluşturmaktır. VPN'lerin kullanımı, güvenilmeyen bir ağ üzerinden iki nokta arasında güvenli iletişim sağlamak için yapılır. Bu nedenle bunu aklınızda bulundurun. Başlangıçta, işletmeler bu teknolojiyi şube ofisleri veya uzak çalışanlar ile ana ofisler arasında...
Hatırladığım kadarıyla bunu artık sahip olmadığım DSL yönlendiricim üzerinden ayarlamıştım. Artık internet bağlantım olarak telefonumu kullanıyorum ancak iş dizüstü bilgisayarıma bağlanmak için erişim noktamı da kullanmak istiyorum. Ancak düşündüğüm parola çalışmıyor. Bunu nasıl değiştirebilirim, sıfırlayabilirim? Telefonumda veya dizüstü bilgisayarımda Win 10 ayarlarında hiçbir şey görmedim. Gördüğüm tek şey ağ ayarlarıydı ancak bu erişim noktası adını veya parolasını değiştirmiyor.
Bilgisayarım aniden duvar portuna bağlı ethernet kablomu algılayamıyor, kablonun kendisi ve duvar portu kesinlikle çalışıyor (aynı kabloyla aynı duvar portuna başka bir bilgisayar bağlamayı denedim ve sorunsuz bağlanıyor) ve kablo düzgün bir şekilde bağlanmış (sabit yeşil ışık ve yanıp sönen bir ışık var). Kabloyu çıkarıp tekrar takmayı ve bilgisayarımı yeniden başlatmayı denedim ve işe yaramadı. Bilgisayarımın kablomu tekrar algılaması için tavsiye?