Yapay zeka insanları tembel mi yapıyor?

jayasuriyah

Merhaba arkadaşlar, bu konu hakkında konuşmaya değer bir şey bence, yapay zekanın günümüzde yaptığı şeyler nedeniyle insanların makinelere çok bağımlı hale geldiği ve bunun da insanları çoğu zaman tembelleştirdiği tartışılıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yapay zeka, insanlara yaratıcı uğraşlar gibi eğlenceli şeylere dikkat etmeleri için daha fazla zaman tanır. Kabul ediyorum, bazı insanlar biraz geri planda kalmaya meyilli olur çünkü yapay zeka her şeyle onlar için ilgilenir, ancak çoğu insan için bu kesinlikle gerçek bir faydadır çünkü hayat çoğu insan için tembel olmaktan çok daha rahat hale geliyor.

Yapay zeka beni kesinlikle tembelleştirmiyor, daha üretken kılıyor. Bir zamanlar dakikalarca, saatlerce süren işlemleri saniyeler içinde yapabiliyorum.

Yapay zeka olmadan yaşayabilir miyim? Elbette, sorunun kökünde olduğu için, yapay zekadan yardım istediğim sorunu nasıl çözeceğimi yine de biliyorum.

Bence öyle.

Birçok forumun üyesiyim. Birkaçına yıllardır üyeyim. ChatGPT başlamadan önce de üyeydim.

Üye olduğum bazı forumlardaki bazı yöneticilerin ve düzenli üyelerin seslerinde önemli bir değişiklik fark ettim. İçerik yayınlamak için yapay zeka kullandıklarını söyleyebilirim.

Yine de cevap vereceğim çünkü içeriklerin bir kısmına cevap veriliyor ancak günün sonunda tembeller ve yapay zekanın bunları düşünmesine izin veriyorlar. Bu bir sorun arkadaşlar. Beyinlerimizi kullanmayı bırakırsak yaşlandıkça kesinlikle bilişsel ve hafıza kaybı yaşayacağız. Tembelleşir ve yapay zekanın her şeyi yapmasına izin verirsek yaşlandığımızda sevdiklerimizin kim olduğunu bilememe noktasına gelebiliriz.

Düşünülmesi gereken bir konu, bunu düşünebiliyorken.