Yeni 4k oyun bilgisayarı ve genel kullanım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aras

Herkese merhaba, yıllardır yeni bir bilgisayar toplamaya çalışıyorum ama çeşitli sebeplerden dolayı hiç yapamadım.

Yeni GPU'ların piyasaya sürülmesiyle birlikte sanırım yeni bilgisayarı toplamak için hangi bileşenleri almam gerektiğini anlamanın zamanı geldi. Öncelikle bilgisayarın birkaç yıldır monitör olarak kullandığım ve büyük bir memnuniyetle kullandığım 48 inç 4k LG C1 OLED'e, GPU olarak da bir Macmini'ye bağlanacağını söyleyerek başlayacağım. Geri kalanı için 9070 XT veya 5070Ti'ye yönelirim. Bir süredir işin dışında olduğum için kararsızım ve sizden tavsiye istiyorum.

LED'lerle ilgilenmiyorum ve kasaya gelince sessizliği ışıktan daha çok tercih eden sade ve işlevsel bir şey tercih ederim belli bir yaştayım şatafata gerek yok :)

Bütçe olarak 50-60 Bin civarında kalmak istiyorum.

Herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Aşağıdakine temel olarak, bir GPU eklemeniz gerekiyor, soğutucu LED'leri için, sadece ARGB kablosunu bağlamayın.

CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D 4.7 GHz 8 Çekirdekli İşlemci
CPU Soğutucu: Thermalright Frozen Notte ARGB 72.37 CFM Sıvı CPU Soğutucu
Anakart: MSI B850 GAMING PLUS WIFI ATX AM5 Anakart
Bellek: Silicon Power XPOWER Zenith Gaming 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-6000 CL30 Bellek
Depolama: Crucial T500 1 TB M.2-2280 PCIe 4.0 X4 NVME Katı Hal Sürücüsü
Kasa: NZXT H7 Flow (2024) ATX Orta Kule Kasa
Güç Kaynağı: Enermax Revolution DF 12 850 W 80+ Altın Sertifikalı Tam Modüler ATX Güç Kaynağı

4K oyun için en fazla ağırlık yapan bileşen ekran kartıdır, en güçlü CPU'ya sahip olmanız gerekmez. Alternatifler ise esas olarak Ryzrn 9600X ve 9800X3D'dir. 9600X ile yine iyi oyun oynayabilir ve daha az harcayarak grafik kartına yatırım yapabilirsiniz.
Derk ile aynı fikirlere sahibim ekran kartı ve ram ini beslemelisin, ortaya iyi birşey çıkabilir 50 bine çok başarılı bir makine toplayabilirsin.

TechSosyal Blog Yazıları