Yeni bilgisayar için bazı fikirler lazım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rosh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rosh

Merhaba arkadaşlar, yeni bir bilgisayar toplamak istiyorum ama acele etmeden, her şeyden önce bir şeyi anlamanın verdiği keyif ve heyecanla. Acelem yok ve bu yüzden çeşitli bileşenleri sakin bir şekilde tespit edip, ne zaman ve nereden satın alacağımı görmek istiyorum.
Benim de bir şüphem var diyelim. Bilgisayarımı mı yükseltmeliyim yoksa yenisini mi almalıyım? Niyetime ve elimdeki bütçeye bağlı olduğunu biliyorum ama aşamadığım ve belki de beni bazı değerlendirmeler yapmaya yönlendiren bazı parametreler var.
Şu anki bilgisayarım şu:
AnakartGigabyte Aorus Elite X570
İşlemciAMD Ryzen 2700x
SoğutmaWrait Prism
Veri deposuViper 4133 mhz b-die Samsung
Grafik işlemcisiGigabyte 1660
NVMeWD SN750 512GB
Güç kaynağıNZXT C650
MonitörAOC CU34G2X/BK WQHD 144 Hz'de 3440 x 1440

Ana varsayım, Hiçbir yapıda 7800xt seviyesinin üstüne çıkamam. Yani 30 Bin TL bütçem olsa bile sadece GPU için 15 Bin TL harcamam çünkü iş sebebiyle akşamları sadece 1 saat Warzone oynayabiliyorum, geri kalan zamanda PC'yi iş için kullanıyorum ama ofis tarayıcıları ve bazı hafif yazılımlar için kullanıyorum.

Bu yüzden aşağıdaki yükseltmeyi yapmayı düşünüyordum,
CPU: 5800x3d (bulunamıyor) - 5700x3d
GPU: 7800xt
Soğutucu: Cooler Master MasterAir MA620M
Kasa: Phanteks NV9 Premium DRGB
Soğutucu ve kasa için halihazırda sahip olduklarımı tutmayı düşünebilirim.

İkinci seçenek, tamamen yeni PC:
AnakartGIGABYTE B650E AORUS ELİT
İşlemciAMD Ryzen 7700x
SoğutmaSoğutucu Master MasterAir MA620M
RAMPatriot Viper Xtreme 5 MPOWER DDR5 RGB RAM 32GB (2X16GB)
Grafik işlemcisiSapphire Pure AMD Radeon RX 7800 XT Gaming 16GB GDDR6 - Beyaz
NVMeWD_BLACK SN850X 1TB Dahili SSD, M.2 2280 NVMe SSD, 7300 MB/sn'ye kadar okuma, 6.300 MB/sn'ye kadar yazma, PCIe Gen4
Güç kaynağıMSI MPG A850G PCIE5, 850W Güç Kaynağı

Aklıma gelen ilk ve en önemli soru şu, Warzone'da en fazla bir saat geçirdiğimi düşünürsek, bu iki konfigürasyon arasında ne kadar fark var? Acaba ben böyle düşündüğüm için yanılıyor muyum? Elbette bu yeni yapılanma modern, birkaç yıl içinde tekrar değişecek gibi görünse de yolun sonu değil.

Diğer şüphelerim ise bileşenlerle ilgili, tamamen beyaz veya yarı beyaz bir yapı istiyorum.
b-die Samsung ram ile daha iyi bir şey bulabilir misiniz bilmiyorum kalite/fiyat olarak yoksa artık sınıra mı geldik.

Bu güzel konuları konuşmanın heyecanıyla bu tartışmayı ve keyfini çıkarmak isteyenlere teşekkürler.

PC değiştirmenin bir anlamı yok, elinizdeki platformu kullanabilirsiniz.

Asıl sorununuz 1660 için monitörün çözünürlüğünün çok yüksek olması, o kart en fazla Full HD için uygundur ve siz de yapıyı değiştirip %100 uygun bir kart koymayarak aynı hatayı yapıyorsunuz. Bu arada başlık çok anlamsızdı değiştirildi bilginiz olsun.

Bu bilgisayarı aldığımda aslında bir FHD'im vardı. Neyse, şu anda Warzone'u sanki fhd'ymiş gibi pencereli moda ayarladım. Ayrıca her şeyi minimuma ayarlayıp fidalitycas'ı aktif hale getirdiğimde keskinlik artıyor ve ortalama 87 fps alıyorum.

Warzone her zaman daha fazla fps peşinde olduğu için 7800xt ile minimum ayarlarda bile monitörün doğal çözünürlüğünde kaç fps alınabilir? YouTube'da 58ppx3d ve 7800xt gibi bir şey görmüştüm, doğru hatırlıyorsam o frekanslara ulaşabilir miydi ya da ulaşamaz mıydı?

Ancak bahsettiğiniz gibi bir monitör almak istesem bile 1660 Super için sizin konfigürasyonunuzda QHD olarak bir GPU göremiyorum.

TechSosyal Blog Yazıları