Arkadaşlar iyi forumlar, Ryzen 7 4800H ve Nvidia RTX 3050 mobil platformuna sahip 2021 Asus TUF oyun A15 (FA506ICB) dizüstü bilgisayar kullanıyorum. İşletim sistemi Windows 11 pro, sorunum yaklaşık iki hafta önce CS2 oynarken (son zamanlarda oynadığım tek oyun) başladı, oyun çöküyordu veya tüm dizüstü bilgisayar yeniden başlıyordu. Bazen VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR mesajıyla bir BSOD görüyordum.
Bunu düzeltmek için, iyi çalıştığını bildiğim daha eski bir sürücüye geri dönmeyi denedim. İşe yaramadı. Ardından, DDU aracını kullandım ve sürücüyü temiz bir şekilde yeniden yükledim, bu da çökme sorununu yaklaşık bir hafta boyunca düzeltti. Dün yine bir mavi ekranla karşılaştım, ardından oyun tamamen oynanamaz hale geldi (temelde başlık ekranının oyun menüsüne kaybolduğu kısımda takılıp kalıyordu). Daha sonra PUBG'yi başlatmayı denedim ve bunun da gerçekten gecikmeli olduğunu gördüm.
Bugün dGPU'nun etkinleştirilip etkinleştirilmediğini görmek için görev yöneticisini kontrol ettim ve listede yoktu. Sadece AMD Radeon (yüksek kullanım gösterdiği için oyunları iGPU'nun çalıştırdığına inanıyorum).
Şimdiye kadar denediklerim,
Burada aklımı yitirdim. Lütfen bana yardım edebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Bunu düzeltmek için, iyi çalıştığını bildiğim daha eski bir sürücüye geri dönmeyi denedim. İşe yaramadı. Ardından, DDU aracını kullandım ve sürücüyü temiz bir şekilde yeniden yükledim, bu da çökme sorununu yaklaşık bir hafta boyunca düzeltti. Dün yine bir mavi ekranla karşılaştım, ardından oyun tamamen oynanamaz hale geldi (temelde başlık ekranının oyun menüsüne kaybolduğu kısımda takılıp kalıyordu). Daha sonra PUBG'yi başlatmayı denedim ve bunun da gerçekten gecikmeli olduğunu gördüm.
Bugün dGPU'nun etkinleştirilip etkinleştirilmediğini görmek için görev yöneticisini kontrol ettim ve listede yoktu. Sadece AMD Radeon (yüksek kullanım gösterdiği için oyunları iGPU'nun çalıştırdığına inanıyorum).
Şimdiye kadar denediklerim,
- Aygıt yöneticisini aradım. Gizli aygıtları göster seçeneğini etkinleştirdikten sonra bile görünmüyordu. Ancak, diğer aygıtlar bölümünün altında bir görüntüleme aygıtı vardı, özellikler bölümünde aygıt için hiçbir sürücünün yüklenmediği yazıyordu. Konum PCI veri yolu 1, aygıt 0 ve işlev 0.
- BIOS'u kontrol ettim. BIOS bunu belirtiyor, bu yüzden kartı algıladığını düşünüyorum.
- GPU-Z'yi kontrol ettim. Algılamadı.
- Armoury Crate uygulamamı kontrol ettim. GPU modu zaten standart olarak ayarlanmıştı, ancak yine de Eco'ya ve sonra geri değiştirdim. Çalışmadı.
- Üçüncü taraf bir uygulamanın garip bir şey yapıp yapmadığını görmek için güvenli modda yeniden başlattım. Hayır. GPU hala görünmez.
Burada aklımı yitirdim. Lütfen bana yardım edebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.