sahingozde
Herkese merhaba, yakın zamanda aşağıdaki özelliklere sahip bir sistem kurdum. ASUS TUF Gaming Z790-Plus WiFi (BIOS 1805) üzerinde i7-14700KF için BIOS Optimizasyonu
Sistemimi HWMonitor kullanarak yük altında izlerken, VID Max'in 1,450 V'a ulaştığını fark ettim. Bu, olası uzun vadeli etkiler konusunda endişelenmeme neden oldu, bu yüzden BIOS optimizasyonlarını araştırmaya başladım. Amacım, işlemcimi uzun vadeli kullanım ömrü sağlarken performans için en iyi şekilde kullanmak. Silikonun kullanım ömrünü kısaltabilecek aşırı ısı ve gereksiz voltajdan kaçınmak istiyorum. Aşağıdakiler dahil olmak üzere hangi ayarları ayarlamam gerektiği konusunda ayrıntılı rehberlikten memnuniyet duyarım.
BIOS RESİMLERİNİ YÜKLEDİM.
- Anakart: ASUS TUF Gaming Z790-Plus WiFi
- İşlemci: Intel Core i7-14700KF
- BIOS Sürümü: 1805 (en son, güncellenmiş ancak hiçbir zaman değiştirilmemiş)
Sistemimi HWMonitor kullanarak yük altında izlerken, VID Max'in 1,450 V'a ulaştığını fark ettim. Bu, olası uzun vadeli etkiler konusunda endişelenmeme neden oldu, bu yüzden BIOS optimizasyonlarını araştırmaya başladım. Amacım, işlemcimi uzun vadeli kullanım ömrü sağlarken performans için en iyi şekilde kullanmak. Silikonun kullanım ömrünü kısaltabilecek aşırı ısı ve gereksiz voltajdan kaçınmak istiyorum. Aşağıdakiler dahil olmak üzere hangi ayarları ayarlamam gerektiği konusunda ayrıntılı rehberlikten memnuniyet duyarım.
- CPU Voltajı (VID/SVID ayarları, adaptif veya ofset modu?)
- Güç Sınırları (PL1, PL2 önerileri?)
- Yük Hattı Kalibrasyonu (LLC en iyi ayarı mı?)
- Kararlılığı ve performansı artırabilecek başka ayarlar var mı?
BIOS RESİMLERİNİ YÜKLEDİM.
Son düzenleme: