ASUS ZenBook 13 UX331 - Yükseltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Doğu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Doğu

Merhaba arkadaşlar, bu güzel ASUS ZenBook 13 UX331 yaklaşık 6-7 yıldır kullanıyorum ve dürüst olmak gerekirse hiçbir sorun yaşamadım. Aslında şunu samimiyetle söyleyebilirim ki, bugüne kadar her zaman istediğimi sorunsuz bir şekilde yapmamı sağladı!

Ancak ne yazık ki birkaç ay önce ilk belirtileri göstermeye başladı ve öğrenci olduğum ve bugün dizüstü bilgisayarımı değiştirmeye gücüm yetmediği için, asgari bir masrafla bunu düzeltmemin mümkün olup olmadığını anlamak istiyorum.

Yıllar önce örneğin bazı oyunları sorunsuz oynayabiliyorken, artık çok fazla ısınma, zaman zaman yavaşlık ve ağır programları veya yüksek minimum gereksinimlere sahip oyunları başlatmakta zorluk çekmeye başladım.

Konfigürasyonunda 8GB RAM, 150'si boş olan 512GB bellek ve küçük bir NVIDIA mx150 buluyoruz. İşlemci ise 8. nesil i7.

Maalesef fan tek harekette tekrar çalışmaya başlıyor ve ses çıkarıyor. Sanırım birkaç darbe almış. Değiştirmeye değer mi bilmiyorum ve dürüst olmak gerekirse yenisinin çalışacağından emin olmak için nereden satın alacağımı da bilmiyorum.

Termal macunu hiç değiştirmedim ve bu konuda bir fikir sormak istedim. Büyük bir etkisi oluyor mu? Bunu yaparsam herhangi bir fark görür müyüm? Hangisini önerirsiniz? Mümkünse maliyeti düşük olsun.

RAM'de ikinci bir yuva olduğunu sanmıyorum. O yüzden bu durumda mevcut olanın değiştirilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyorum. Bunu 16GB ile yapmayı önerir misiniz? Hangisi, varsa? Burada da uyumluluk, maliyet ve yenisinin üreticinin verdiği ürünle nitelik olarak eşit veya daha iyi olduğundan emin olma konularında kendimi nasıl yönlendireceğimi bilmiyorum.

Başka tavsiye veya görüşlerinizi de bekliyorum.

Merhaba @Doğu, Zenbook olduğu için, RAM neredeyse kesinlikle Anakarta lehimlenmiştir ve onu güncelleme olasılığı yoktur.

Orada, yalnızca SSD'yi güncelleyebilirsiniz, üzerinde iç temizlik gibi bazı bakımlar yapın ve kesinlikle hem CPU hem de GPU Çiplerindeki termal macunu değiştirin.

Sonrası için, yavaşlamalar vb. fark ederseniz kesinlikle bir yazılım temizliği yapılmalıdır. Biçimlendirmeyi ve Windows'u sıfırdan yeniden yüklemeyi deneyin, crystaldiscinfo ile bir disk durumu kontrolü yapın. İsterseniz.

TechSosyal Blog Yazıları