Bilgisayar fanları için DIY adaptörü

YaSinDc

Merhaba, DIY projelerini seven herkese,
Çok düşük watt'lı bir güç kaynağından aldığım 2-3 adet 120 mm'lik fanı monte etmek istediğim ikincil bir bilgisayarım var ve bunları güç kaynağının Molex'ine doğrudan bağlamama izin verecek bir tür adaptör oluşturmak istiyordum. Öncelikle şunu söyleyeyim, devir sayısını okuyamasam ve devir ayarını yapamasam da sorun değil, şimdilik sesten memnunum.
Bu fanların 3 pinli bir konnektörü var, ancak anakarta bağlanan, güç kaynaklarında bulunan daha küçük olan geleneksel konnektör bu değil.

Örneğin lehimleme kullanarak fanın 12 volt ve topraklaması ile güç kaynağının molex'indeki karşılık gelen pinler arasında bağlantı yapmanın bir sorun yaratıp yaratmayacağını sormak istedim, elbette bunu aklımda tutuyorum çünkü buna para harcamak istemiyorum ve bu kullanışlı olabilecek fanları tekrar kullanmak istiyorum.

Merhaba, DIY projelerini seven herkese,
Çok düşük watt'lı bir güç kaynağından aldığım 2-3 adet 120 mm'lik fanı monte etmek istediğim ikincil bir bilgisayarım var ve bunları güç kaynağının Molex'ine doğrudan bağlamama izin verecek bir tür adaptör oluşturmak istiyordum. Öncelikle şunu söyleyeyim, devir sayısını okuyamasam ve devir ayarını yapamasam da sorun değil, şimdilik sesten memnunum.
Bu fanların 3 pinli bir konnektörü var, ancak anakarta bağlanan, güç kaynaklarında bulunan daha küçük olan geleneksel konnektör bu değil.

Örneğin lehimleme kullanarak fanın 12 volt ve topraklaması ile güç kaynağının molex'indeki karşılık gelen pinler arasında bağlantı yapmanın bir sorun yaratıp yaratmayacağını sormak istedim, elbette bunu aklımda tutuyorum çünkü buna para harcamak istemiyorum ve bu kullanışlı olabilecek fanları tekrar kullanmak istiyorum.
Konnektörün pinleri arasındaki mesafeyi ve genişliğini ölçün ve bana ne kadar olduğunu söyler misiniz.

İki pim arası (dahil) ölçüsü 6mm'dir. Konektörün uzun kenarının ölçüsü 8mm'dir. Konektörün kısa kenarının ölçüsü 4mm'dir.

Umarım her şeyi açık bir şekilde anlatabilmişimdir ve tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• fan.webp
    fan.webp
    538.1 KB · Görüntüleme: 1
İki pim arası (dahil) ölçüsü 6mm'dir. Konektörün uzun kenarının ölçüsü 8mm'dir. Konektörün kısa kenarının ölçüsü 4mm'dir.

Umarım her şeyi açık bir şekilde anlatabilmişimdir ve tekrar teşekkür ederim.
O zaman, 12V güç kaynağının kırmızı ve siyah tarafının pozitif ve negatif olması gerekmektedir. Sarı renk takometrik dedektördür.

Şimdiye kadar her şey yolunda. Tamamen sorunsuz çalışıp çalışmadığını öğrenmek istiyordum. Sizce, bağlantılar için bükümlü çift veya benzeri bir kablo kullanıp, açıkta kalan kısımları izole edebilir miyim? Ek yapmaktan kaçınmalı mıyım yoksa yapabilir miyim sorun yaşatır mı bana ileride?

Buraya bir göz atıp bak sorunlarına yaracaktır ve ek yapmana da gerek kalmayacaktır.

Güzel eğer fanlar böyle çalışıyorsa satın almayı düşünebilirim. Kasaya birkaç delik açıyorum :D bu arada direkt fanları test etmeye devam edeceğim.

TechSosyal Blog Yazıları