BSOD Kmode istisnası işlenmedi

jiroo65

Arkadaşlar merhaba,

BSOD "Kmode exception not handeld"

Bilgisayarım görünüşe göre rastgele mavi ekran vermeye başladı. Bir oyun başlatmaya çalıştığımda başladı ve başlatmadan yaklaşık 3-5 dakika sonra oldukça tutarlı bir şekilde tekrarladı. Garip olan bir diğer şey de güvenli moddayken mavi ekran vermemesi.

Kmode exception hatasının yanı sıra, mavi ekrandan hemen önce bir kez daha bu hatayı aldım, ikinci seferde "c:\windows\system32\nvspcap64.dll Windows'ta çalışmak üzere tasarlanmamış ya da bir hata içeriyor. Programı orijinal yükleme medyasını kullanarak tekrar yüklemeyi deneyin veya destek için sistem yöneticinize veya yazılım satıcınıza başvurun. hata durumu oxc000012f. ve mavi ekran" ancak bu, bir düzine kadar mavi ekrandan yalnızca bir kez oldu.

RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 16gb ram'im var.

Bunların uygun döküm dosyaları olduğuna inanıyorum: files (nokta) catbox (nokta) moe/6bwtr2 (nokta) dmp
(İlk mesajımda bağlantı yayınlayamadığım için noktayı . ile değiştirin)

Nvidia sürücülerini DDU kullanarak temiz kurulum yapmayı ve Nvidia sürücülerini aygıt yöneticisinden yüklemeyi denedim.

Windows bellek tanılama özelliğini kullandım ve hiçbir sorun tespit etmedi.

Hataları tespit edip düzelttiğini söyleyen chkdsk'i denedim ancak yine de oluyor.

Sorunlara neden olabileceğini duyduğum için gigabyte RGB'yi kaldırdım.

Tam bir kötü amaçlı yazılım taraması denedim.

Yönetici cmd'sinde sfc /scannow komutunu denedim (başlangıçta hata buldu ancak düzeltti. Sorun hala devam ediyor.)

Dism /Online /Cleanup-image /RestoreHealth komutunu denedim

Sürücü sağlığını kontrol ettim

Tüm sürücülerim bilgim dahilinde güncel.

Kullanılabilir bir Windows güncellemem var ancak mavi ekran nedeniyle onu güncellemek mümkün değil + Windows'u güvenli modda güncelleyemiyorum.

Herhangi bir yardım çok beni çok mutlu eder teşekkür ederim.

Sürücüleri Güncelleyin veya Geri Alın.
Aygıt Yöneticisi'ni açın (Windows tuşu + X, ardından Aygıt Yöneticisi).
Şüphelendiğiniz aygıtların (özellikle ekran kartı, ağ kartı, ses kartı) sürücülerini güncelleyin.
Yeni bir sürücü yükledikten sonra sorun başladıysa, sürücüyü önceki sürüme geri alın.
Windows Güncellemelerini Denetleyin.
Windows Ayarları > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update'e gidin ve güncellemeleri denetleyin.
Sistem Dosyalarını Onarın.

Komut İstemi'ni yönetici olarak açın Windows tuşu + X, ardından Komut İstemi.
Kod:
sfc /scannow
komutunu çalıştırın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
komutunu çalıştırın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.