FiveM Sunucularında ağ kesintisi sorunu

turkeyRies

Merhaba iyi günler,

Yaklaşık bir yıldır FiveM platformunda her şeyden önce "rol yapma" amacıyla çok oyunculu sunucular oluşturabileceğiniz bir GTAV uzantısı, FiveM bağlantısıyla ilgili, daha doğrusu sunuculardan içerik indirmeyle ilgili bir sorun yaşıyorum.

Kısacası, ülke fark etmeksizin, doğrulanmış olsun veya olmasın bir sunucuya erişmeye çalıştığımda, sunucudaki içeriği "MiB" üzerinden indirmem gerekiyor. Sorun burada başlıyor, MiB'in benim için çok yavaş indirilmesi, yani 0.074 MiB indirmem gerekirse yaklaşık 6 saniye sürebiliyor ve bu miktar için uzun bir zaman. Bu, sunucudaki tüm içeriğin indirilmesinin yaklaşık 30 dakika sürdüğü anlamına geliyor ve sorun aynı zamanda sunucunun içinde, yüklenmeyen dokular var ve sunucu içinde ayrıca bir şey indirmeniz gerekiyorsa araçlar, kıyafetler, vb. onu indirmek uzun zaman alıyor ve oynamayı kelimenin tam anlamıyla imkansız hale getiriyor.
Elbette FiveM ile iletişime geçtim, ancak sunuculardan veri indirmede sorun olduğu için onların bu konuyla bir ilgisi yokmuş ve yardımcı olamıyorlar. Sunucularda kimse yardım edemiyor çünkü bu sorun hepsinde oluyor. Açıkça söylemek gerekirse, şu anda stabil 30mb/s ve fiber optik bağlantım var.

Etrafıma sorduğumda, biri sunucu bağlantısıyla ağım arasında bir parazit olabileceğini ve bir bilişim uzmanıyla görüşmem gerektiğini söyledi, bu yüzden de buraya geldim. Bunu bilen var mı bilmiyorum ama bilgiye ihtiyacınız varsa verebilirim ama Google'da baktığımda birkaç kişide aynı sorun var ama çözüm yok.

Ben VPN kullanmıyorum ve bu durumda işe yaramıyor. Cevap bekliyor olacağım ve çok teşekkür ederim.

Böyle bir durumda, diğer kişilerin doğrudan bağlantı kullanarak sunucunuza bağlanabildiğinden emin olun. Bu sorun genellikle yetersiz port yönlendirme veya bazı güvenlik duvarı sorunlarından kaynaklanır. Ağ ayarlarınızın doğru olduğundan emin olun.

TechSosyal Blog Yazıları