Microsoft, kullanıcıları yükseltmeye zorlamak için Windows 10'da OneNote'u yavaşlatıyor

TechSpiker

Teknoloji Haberleri
Yönetici
Yetki Sahibi

Kullanıcılar Windows 10 sistemlerini fazla sevmesi yüzünden mi kirli oyunlar oynuyor?​

Windows 10'da OneNote'u yavaşlatıyor

Microsoft yakında Windows 10'da OneNote'u yavaşlatmaya başlayacak ve bu araca güvenen kullanıcıları ve profesyonelleri Windows 11'e yükseltmeye zorlayacak. Yakın zamanda güncellenen bir destek belgesine göre Microsoft, OneNote for Windows 10'un Ekim 2025'te resmi desteğinin sonuna ulaşacağını doğruladı.

Orijinal OneNote, çoğu insanın PC'lerinde hala Windows XP veya Windows 2000 kullandığı 2002 yılında Bill Gates tarafından duyuruldu. Not alma aracı Office paketinin bir parçasıydı ve daha sonra güncellendi ve çeşitli işletim sistemleri ve web için farklı sürümlerde ücretsiz olarak kullanıma sunuldu, ancak Microsoft şimdi yazılımı basitleştirmek için çabalıyor, Windows 10 kullanıcılarını geride bırakırken.

Mevcut duyuruya gelince, basitçe söylemek gerekirse, OneNote'un eski sürümü Windows 10 ile birlikte emekliye ayrılıyor. İşletim sistemi de Ekim ayında desteğini kaybedecek ve Microsoft artık kullanıcıları Windows 11 yüklemeye veya en son işletim sistemini çalıştıran yepyeni bir cihaz almaya teşvik ediyor. Yazılım yükseltmeleri PC kullanıcıları için can sıkıcı bir gerçek, ancak OneNote'un ölümü durumunda ekstra sinir bozucu bir şey hazırlıyor gibi görünüyor.

Windows 10'da OneNote kullanmaya devam eden kurumsal müşterilerin, Microsoft Store'da bulunan "OneNote for Windows" adlı en son sürüme geçmeleri önerilir. Microsoft, şu anda aynı not alma platformunun üç farklı sürümünü sürdürdüğü için, mevcut teklif karmaşasını basitleştirmeye çalışmaktadır, biri Windows 10 için, diğeri Windows 11 için ve bir web tabanlı sürüm.

TechSosyal Blog Yazıları