Windows 10 desteğinin sona ermesi hakkında ne düşünüyorsunuz

hakansancak

Bilindiği üzere, bu yılın Ekim ayında Microsoft, Windows 10'a verdiği desteği sonlandıracak ve bu da Windows 11'e geçişi zorunlu kılacak. Bilindiği üzere, Windows 11'in kurulumu için katı gereksinimler var (TPM ve i9 X serisi gibi üst seviye Intel CPU'lar dahil birçok işlemci desteklenmiyor).

Siz ne düşünüyorsunuz ve Microsoft'a ne önerebilirdiniz?

Şahsen ben Windows'un iki sürümünü 10 ve 11 yeterince uzun bir süre yan yana tutardım, böylece Windows 10 kullanan bilgisayarlar kullanım ömürlerini sonlandırır (örneğin anakart yanar) ve Windows 11'i tam olarak destekleyen yeni bir bilgisayarla değiştirilmek zorunda kalırdı. Ya da Windows 11 kurulum gereksinimlerinin (örneğin TPM olmayan bilgisayarlara kurulum yapabilme yeteneği) gözden geçirilmesini isterdim.

Aslında birçoğu Microsoft'un resmi gereksinimlerini atlıyor, ancak bu da sorunlara yol açabilir yüklenemeyen güncellemeler veya bilgisayarın Microsoft tarafından engellenmesi riski getiriyor.

Doğru tercih, güzel bir donanım değişikliği yapılmış, artık büyük ölçüde eskimiş olan tüm bilgisayarları piyasan kaldırır, son teknik özelliklere sahip olan ve dolayısıyla şu anda iyi durumda olan tüm PC'ler Windows 11 ile uyumludur. Teknolojik dinozorların hala aktif kalmasını istedikleri için sızlananları görmezden gelmenizi ve bu yolda devam etmenizi, hatta Windows 7-8-10'u sürdüren PC'lerde internete erişimi engellemesini öneririrdim.

Doğru tercih, güzel bir donanım değişikliği yapılmış, artık büyük ölçüde eskimiş olan tüm bilgisayarları piyasan kaldırır, son teknik özelliklere sahip olan ve dolayısıyla şu anda iyi durumda olan tüm PC'ler Windows 11 ile uyumludur. Teknolojik dinozorların hala aktif kalmasını istedikleri için sızlananları görmezden gelmenizi ve bu yolda devam etmenizi, hatta Windows 7-8-10'u sürdüren PC'lerde internete erişimi engellemesini öneririrdim.
Doğru, bir i7 7700K'da nasıl oluyor da 8. nesil i3'te veya daha da kötüsü 8. nesil Pentium'da olmayan bir şey oluyor? Bunlar tamamen anlamsız talepler. Örneğin TPM 2.0, dördüncü nesil Intel işlemcilere sahip makinelerde de bulunuyor. Bunlar keyfi gerekliliklerdir.

Windows çok kullanıcı kaybedebilir bu öyle görünüyor ben dahi bir çok arkadaşım, Linux a geçmeyi hedefliyoruz tamamen ücretsiz süper bir sistem.

Ancak Linux'ta Windows'taki kadar çeşitli yazılımlara sahip değilsiniz.

Sıkı gereksinimler hakkında çünkü Windows 10'dan çok daha küçük bir alana yayılıyor.

Linux'a geçmeyi planlıyorum ve kullandığım programların neredeyse hepsi uyumlu, geri kalanı ya sadece Windows'ta ihtiyaç duyduğum programlar örneğin antivirüs-kötü amaçlı yazılım önleme ya da kolayca değiştirebileceğim programlardan oluşuyor. Linux'ta da çeşitli programlar var, sadece bulmanız gerekiyor.

Microsoft bu davranışları ile emin olun bir çok kullanıcıyı farklı sistemlere yöneltecek, birde bakacağız ki 3/2 kişi farklı sistem kullanıyor.

TechSosyal Blog Yazıları