Xiaomi 15 vs Pixel 9 pro vs Samsung S25 sizce hangisi?

korayayvaz

Merhaba, bir kompakt değerlendiriyordum, promosyonların değişeceğini biliyorum ancak şu anda şunları buldum:

Xiaomi 15 512gb
Galaxy s25 256gb
Pixel 9 pro 128gb

Xiaomi'yi değerlendiriyordum, ancak artılarını ve eksilerini sizinle karşılaştırmak istedim.

Fiyat: Aksesuarları göz önünde bulundurulduğunda az çok benzerler sadece pixel daha pahalı;
Donanım: Xiaomi ve Samsung önde, ancak genel kullanım için Pixel hala iyi ve ayrıca daha fazla RAM'e sahip;
Yazılım: Diyelim ki Xiaomi'nin oldukça eleştirildiğini okudum, ama bir miktar ilerleme kaydediyor;
Fotoğraf: Çok fazla bir şey değişmiyor ama bence Pixel 9 Pro kazanıyor, sonra Xiaomi 15 ve son olarak Samsung;
Destek: 7 yıl pixel ve samsung, 6 yıl xiaomi, ancak hangi android sürümüyle geldiklerini kontrol etmeniz gerekecek;
Pil: Xiaomi kazanıyor (yeni nesil + çeşitli hızlı/kablosuz şarj seçenekleri), sonra Pixel ve son olarak Samsung, ancak hepsi günün sonuna kadar rahatlıkla kalabilir.

Yeniden satılabilirlik/değer kaybı: Bence Samsung kazanıyor, Pixel ve Xiaomi aynı seviyede
Destek: Samsung ve Pixel, sonra Xiaomi;
Onarıla bilirlik: Yedek parça fiyatları ve onarım kolaylığı hakkında hala bilgi edinmem gerekiyor.

Çok kararsızım çünkü her akıllı telefonun haklı olarak artıları ve eksileri var, şimdilik bu özeti yaptığım için başka değerlendirmelerim de olacak, siz ne düşünüyorsunuz? Bence bu daha çok bir zevk meselesi ve kimse diğerine üstünlük kuramaz, teşekkürler.

Xiaomi donanımı nedeniyle seçilmiştir.
Samsung, yazılımı ve kullanıcı deneyimi nedeniyle tercih ediliyor.
Fotoğraflar için Google seçilmiştir.

Bununla birlikte, söylenmesi gereken ilk şey, Pixel 9 Pro'nun bir amiral gemisi olduğu, diğer ikisinin ise olmadığıdır. Yani diğer ikisiyle kıyaslamak biraz haksızlık olur, her ne kadar Xiaomi gibi telefonlar da bazı yenilikler getirse de. Samsung, en pahalı ve en donanımlı Galaxy S olan Ultra ile rekabete girmemek için daha küçük S modellerini etkisizleştirirken, Xiaomi ise Samsung'dan biraz daha az bir oranda etkisizleştiriyor. Pixel 9 Pro ise hiç hayal kırıklığı yaratmıyor çünkü üstünde başka bir telefon yok. O, Google Pixel'in en iyisi.

Donanım konusunda söylediğiniz bazı yanlışlıklar var. Donanım açısından Samsung üçüncü sırada yer alıyor, çünkü Samsung donanım tarafında hiçbir yenilik yapmıyor, aslında çeşitli işlemciler ve sürümler arasında burada burada birkaç iyileştirme dışında, S22 ile neredeyse aynı telefon tıpkı ondan önce gelen S23 ve S24 gibi.

Daha da komik olanı, Samsung'un en son ve en iyi Samsung teknolojilerini kendi üst düzey cihazlarına koymaması, çünkü başkalarının bunları koyması. En iyi Samsung ekranı olan M15, Samsung tarafından değil, Pixel 9 Pro ve son iPhone'larla destekleniyor. Samsung önceki modelde ısrarcı oldu. En iyi Samsung RAM'i Samsung değil, başkaları takar. En iyi Samsung fotoğraf sensörleri Samsung tarafından değil, örneğin Xiaomi gibi başka şirketler tarafından monte ediliyor.

Temel S25 fena değil. Aslında Snapdragon işlemcisi ve süper üst düzey yazılımıyla oldukça iyi bir telefon. Ancak S25'i teknolojik yenilikleri veya genel olarak donanımı için seçmiyorsunuz. Yukarıda sıraladığım sebeplerden dolayı bunu seçtiniz. Yani yazılım ve kullanıcı deneyimi.

Donanım konusunda ise daha fazla RAM avantajından bahsetmişsiniz. Gerçek şu ki daha fazla RAM sadece bir pazarlama yöntemidir. Hiçbir avantaj sağlamaz. 8 GB'ı doldurmak neredeyse imkansız. 8, 12 veya 16'yı hayal edin. Benimkinde 5'i bile doyuramıyorum ve tüm Androidler arasında en ağır arayüze sahip bir Galaxy'den bahsediyoruz. Aynı modül sayısına rağmen daha fazla RAM herhangi bir performans avantajı sağlamaz. Bu, aynı telefonun daha pahalı versiyonuna daha fazla para ödemenizi haklı çıkarmak için size verdikleri gereksiz bir ekstradır.

İkinize de çok teşekkür ederim, ayrıca @ahmetbarut75 e detaylı açıklaması için teşekkürler. Bazı yanlışlıklar içeren uzun bir hikaye yazdığımı ve şu anda pek çok fonksiyonu kullanmayacağımı, birkaç fark için daha fazla ücret ödeyeceğimi biliyorum. Diğer modelleri değerlendirmiyorum çünkü ben de bu tür bir format arıyordum ve geleceğe yönelik olarak o ekstra ücretleri harcamaya değer olabilir (eski akıllı telefonlarım yıllara her zaman iyi direnmişti, sadece pilleri hariç, onun da er ya da geç değişmesi gerektiğini biliyoruz).

RAM konusunda da aynı fikirdeyim, aslında benim için ikincil öneme sahip (bunu belirtmemin sebebi AI ile ilgili okuduğum bir şeydi, şimdilik onunla ilgilenmiyorum, giderek daha fazla RAM'e ihtiyaç duyulacak ve bu nedenle gelecekte bir artı olabilir), en iyi donanım için daha çok işlemciden bahsediyordum (haklı olarak diğer bileşenler de var).

Benim görüşüme göre, Xiaomi hala eski MIUI hissini taşıyanlar tarafından eleştiriliyor... Piyasadaki en kapsamlı yazılım değil ama benim açımdan (açıkça iOS'tan esinlenilmiş olsa bile) en iyi animasyonlara sahip olanı.

Ancak zaman içindeki değer kaybı ilginizi çekiyorsa, Xiaomi'nin en çok değerlenecekler arasında olacağı kesin, çünkü Batı'da Google veya Samsung gibi büyük bir ismi olmayan bir marka. Sonra tabii ki ikincisi de değer kaybediyor, sadece Apple çok fazla değer koruyor, bunun çeşitli sebepleri olduğunu düşünüyorum ve bu sebepler bugün giderek zayıflıyor.

Xiaomi 15'i beğeniyorum, işini yapıyor ve boyut olarak orta seviyede ancak yeni pil teknolojisiyle mükemmel bir pil ömrüne sahip olması gerekiyor.

Ancak şunu da söylemek gerekir ki, bu seviyelerdeki tüm telefonlar iyidir, her şey kişisel tercihlere bağlıdır. Örneğin fotoğrafların tarzı biraz değişiyor.

TechSosyal Blog Yazıları