Bilgisayar Yeşil Ekranla Dondu?

cinarayazhaluk

Arkadaşlar merhaba, Windows 10 yüklü Dell Optiplex 9010 Chrome kullanırken dondu. Hata mesajı daha önce hiç karşılaşmadığım bir şeydi ve bunun gerçek bir Windows hata mesajı olup olmadığını veya bilgisayarın enfekte olup olmadığını merak ediyorum. İşaret ettiği URL windows.com/stopcode idi. Bu bir HDD ile ilgili istisna mı? Bu olduğunda web.whatspapp.com'da bir mesaj yayınlamaya çalışıyordum.

Çözüm
Tüm kişisel verilerinizi yedekleyin ve mümkünse bulut yedeklemesi de yapın. Sert Sıfırlama yapın. Sonunda Windows'a geri döndüğünüzde sorun ortadan kalkmış olmalı. Windows Insider derlemesini veya Creator sürümlerini kullanıyor olmalısınız. Normal Windows'ta olmaz bu sorun.
Tüm kişisel verilerinizi yedekleyin ve mümkünse bulut yedeklemesi de yapın. Sert Sıfırlama yapın. Sonunda Windows'a geri döndüğünüzde sorun ortadan kalkmış olmalı. Windows Insider derlemesini veya Creator sürümlerini kullanıyor olmalısınız. Normal Windows'ta olmaz bu sorun.

Çözüm
Sıfırlama yaptım ve normal şekilde başladı. Bu bilgisayarı üniversitedeyken bilgisayarları yeniden satan ikinci el yerel bir adamdan satın aldım. Windows 7'yi kendim 10'a yükseltmiştim ve bu yüzden Windows Insider derlemesi veya Creator sürümleri vb. kullanmamalıydım.

Neyse, bu bir Linux makinesi olduğunda daha iyi bir makine olacaktır Linux'a geçmem çoktan gecikti. Linux öğrenemeye başladım bile. @By_KuŞ teşekkür ederim ilgin için.