Garip BIOS Olayları Oldu ve Şimdi Ekran Kartım Çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sabri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sabri

Herkese merhaba. Dizüstü bilgisayarımda garip bir şeyler dönüyor. Açıkçası, bilgisayarların nasıl çalıştığı hakkında pek bir şey bilmiyorum ve işler beklendiği gibi gitmediğinde endişelenme eğilimindeyim, bu yüzden yaptığım bir şey mantıksız görünüyorsa, bunun nedeni mantıksız olmasıdır.

Dün, boşta dururken aniden kapandı ve daha önce hiç görmediğim bir BIOS ekranına önyükleme yaptı. Ne yaptığımı bilmediğim ve BIOS beni korkuttuğu için hiçbir şeyle uğraşmak yerine, yeniden başlatmaya gittim ve devam etmesine izin verdim. Normal şekilde başladı, ancak çözünürlük yanlıştı ve bir oyun başlattım, özel ekran kartımın çalışmadığını ve entegre çipi kullandığını fark ettim.

Aygıt yöneticisini kontrol ettim ve kart görünürde bir sorun olmadan görünüyordu. NVIDIA kontrol panelini açmaya gittim, ancak başlamıyor.

Bu yüzden, bir güncellemenin ortasında bir şeyi kesintiye uğratmış olabileceğimi düşünerek bekleyen bir Windows güncellemesi çalıştırmaya karar verdim. Normal şekilde ilerledi, ancak yeniden başlattığımda daha önce hiç görmediğim bir kod isteyen bir BitLocker ekranına götürdü. Alternatif başlatma seçenekleri düğmesine bastım ve sonunda normal şekilde yeniden başlatıldı, Windows güncellemesinin geri kalanını tamamladı ve beni masaüstüne getirdi. Ancak, ekran kartı sorunu devam etti.

O zamandan beri dizüstü bilgisayarımın kapanmasına izin vermedim ve BIOS'ta cahilce kurcalamaktan çekiniyorum. Makinem öncelikle iş için ve bu işlevler normal şekilde çalışıyor, bu yüzden en büyük endişem aptalca bir şey yapıp onu bozmak.

Açıkçası, oldukça endişeliyim. BIOS'a garip bir şekilde kapanmanın zamanlaması ve hemen soruna yol açması, bunun donanımla ilgili olmadığını düşünmeme neden oluyor, bu yüzden umarım ne yaptığını bilen birinin kolay bir çözümü vardır.

Teşekkürler!

Dizüstü bilgisayarınızın Marka ve Model Numarası nedir?
GPU'muz için nVidia Model Numarası nedir?
Bios'ta nVidia GPU'yu Etkinleştirmeniz gerekebilir.
Masaüstünde boş bir yere sağ tıklayın ve nVidia Denetim Masası'nı seçin. Açılıyor mu?
Açılmıyorsa, nVidia sitesinden modeliniz için en son nVidia sürücüsünü indirmeniz gerekebilir