XP Bilgisayar Sorunu Çalışma Grubunda Diğer Bilgisayarları Görme

ugrunsenel

Birlikte ağa bağlı 3 bilgisayarım ve bir My Cloud Storage Aygıtım var. Bilgisayarlardan 2'si ağdaki her şeye sorunsuz bir şekilde erişebiliyor. Windows 7 ve Windows 10 çalıştırıyorlar. XP bilgisayarı ağa bağlı ve diğer tüm aygıtlara ping atabiliyorum. Ancak, çalışma grubu bilgisayarlarını görüntülemeye gittiğinizde, şu hata mesajını alıyorum.

Çalışma grubuna erişilemiyor. Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir. Erişim izinleriniz olup olmadığını öğrenmek için bu sunucunun yöneticisiyle iletişime geçin. Hizmet başlatılmadı. Windows 7 ve Windows 10 makineleri, xp kutusunu ve eşleme sürücülerini sorunsuz bir şekilde görebiliyor. Diğer bilgisayarlardan birinde bir sürücü eşleyebiliyorum, ancak yalnızca komut isteminden. Bir sürücüyü My Cloud aygıtına eşlemem gerekiyor ve bunu yapamıyorum. Herhangi bir yardım çok takdir edilecektir.

XP bilgisayarı paylaşım için nasıl ayarlandı? Ağınız herkese açık, özel olarak mı ayarlandı, parola korumalı paylaşım mı kullanıyorsunuz, herhangi bir güvenlik duvarı mı kullanıyorsunuz?
My Cloud aygıtında paylaşımlar nasıl yapılandırılıyor? IP adresi, ağ paylaşım adı ile mi bağlanıyorsunuz, izinleriniz doğru şekilde ayarlandı mı, kullanıcı hesapları mı kullanıyorsunuz, XP bilgisayarı doğru oturum açma bilgileriyle mi bağlanıyor? Herhangi bir öneride bulunabilmem için paylaşımlarınızın nasıl ayarlandığına dair burada çok fazla bilgi eksik.